Skip to content

Cartell documental 'Viure al límit'23.11.2017 | Organitzen l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona i acidH

El proper 28 de novembre a les 20h als Cinemes Texas i en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat es farà la lectura del manifest  per commemorar la jornada i es projectarà el documental “Viure al Límit. Una mirada al límit de les capacitats”. Després hi haurà un col·loqui amb les actrius, els actors i les entitats del districte de Gràcia moderat pel periodista Josep Maria Soro. L’activitat és gratuïta i comptarà amb servei de llengua de signes i servei de subtitulació.

La pel·lícula relata com viuen diferents persones amb intel·ligència límit (IL) en un sistema social que demanda de forma flagrant ser persones productives i com s’enfronten a un entorn tan competitiu. El recorregut es centra en les diferents etapes que ha de passar qualsevol persona durant la seva vida: l’escola, l’institut, l’entrada al mercat laboral, les relacions de parella, l’oci, l’arribada de certes responsabilitats, la maduresa, la jubilació, etc. Hi han participat sis persones usuàries d’acidH.

‘Viure al límit’ es va realitzar amb un doble objectiu: proporcionar un espai de creació participativa i treball comunitari inclusiu mitjançant la tècnica audiovisual, i posar l’altaveu en els protagonistes de les històries, fent difusió i transmissió de valors de manera directa, en primera persona i sense intermediaris. D’aquesta manera, es busca oferir noves vies d’expressió que siguin atractives per a aquest col∙lectiu i que els serveixin per compartir les seves inquietuds i pors de manera col∙lectiva.

Tràiler