20180313_Curs drets humans13.03.2018 | Organitza l’Institut de Drets Humans de Catalunya

El 36è Curs Anual de Drets Humans 2018. Els drets humans davant els extremismes i la discriminació tindrà lloc del 9 al 26 d’abril a la Sala 1 del centre de formació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 281). La temàtica del curs sorgeix de l’augment dels discursos que alimenten la intolerància i l’odi, que ataquen frontalment els valors i fonaments dels drets humans, per tal d’enfortir els arguments i les capacitats de resposta per lluitar contra l’extremisme i la discriminació amb una perspectiva de drets. S’analitzaran les condicions que fan possible que la intolerància i l’odi s’hagin instal·lat en les nostres societats, partint del fet que el racisme és un element estructural.

Les sessions, a més d’exposar l’estudi descriptiu i teòric de les temàtiques, es fonamenten en l’intercanvi d’idees, experiències i coneixements. Per això, es compta amb la guia de persones expertes en l’objecte d’estudi i amb la participació de col·lectius i persones que treballen les situacions estudiades, proposant alternatives o noves mirades dels drets humans davant els extremismes i la discriminació per aconseguir un veritable procés de canvi global.El curs aspira ser un lloc de trobada no només per a l’adquisició de coneixements teòrics i pràctics, sinó també per al sorgiment de propostes i solucions que puguin fer possible que els drets humans siguin una realitat per a tota persona.

El preu general és de 260€ i es fa preu reduït de 190€ per a membres de l’IDHC, OND, SOS Racisme, CCAR, Síndic de Greuges de Catalunya i OPEV, col·legiats de l’ICAB, persones a l’atur, jubilades, estudiants, membres de famílies nombroses i monopaternals.

Programa

Inscripcions

Recommended Posts