Projecte Coach, Fundació Èxit.

14.10.2013 | Quatre iniciatives d’entitats membres d’ECAS que han participat al Projecte europeu Verso encapçalen el rànquing de bones pràctiques europees en voluntariat i se situen entre les deu més ben valorades d’un total de 32 pràctiques analitzades.

‘Obrint la porta a la rehabilitació’ de la Fundació Ared, ha estat considerada la millor de les bones pràctiques que s’estudien. Les iniciatives ‘Projecte Coach’, de la Fundació Èxit; ‘Referents’, de Punt de Referència, i ‘Servei de Transició a l’Autonomia’, del Casal dels Infants, ocupen respectivament la cinquena, la novena i la desena posició d’aquest top 10 de projectes europeus de voluntariat. L’enhorabona a totes quatre entitats!

+info: notícia al web de la Generalitat de Catalunya | Nota de premsa de Fundació Èxit:

El Projecte Coach de la Fundació Èxit, cinquè en el rànquing de bones pràctiques de voluntariat a Europa

  • Aquest projecte innovador dirigit a joves en situació d’exclusió social i fracàs escolar busca millorar la integració laboral d’aquest col·lectiu treballant la seva motivació
  • 506 joves i 506 voluntaris corporatius de 43 grans empreses han participat ja en el Projecte Coach

Barcelona, 14 d’octubre de 2013 – El Projecte Coach de Fundació Èxit ha estat seleccionat com la 5ª millor de les bones pràctiques de voluntariat enfocat a l’ocupabilitat dins del marc del Programa VERSO (Volunteers for European Employment). El Projecte Coach és una iniciativa de voluntariat corporatiu que té com a objectiu millorar l’empleabilitat de joves en risc d’exclusió social i laboral a través del coaching i mentoring.

Per una banda, participen joves, d’edats compreses entre 16 i 19 anys, que procedeixen d’una experiència de fracàs escolar i els manquen referents del món empresarial en la seva família o en el seu entorn més proper que els orientin cap a l’ocupació i els transmetin com funciona el món laboral. Per l’altra, col•laboren empreses socialment responsables que volen involucrar el personal de l’empresa en una acció solidària.

Fundació Èxit forma voluntaris corporatius d’empresa en tècniques de coaching i mentoring per acompanyar, durant dos mesos, als joves dins de l’empresa. Aquests adquireixen unes tècniques que podran aplicar en el seu dia a dia i coneixen a joves dels que també aprendran i els obligaran a activar competències de comunicació, atenció a la diversitat, lideratge… Els joves coneixen el món laboral i són orientats i motivats per a que continuïn la seva formació i millorin les seves possibilitatsd’empleabilitat.

És un projecte molt consolidat. S’han celebrat 22 edicions del Projecte Coach a Barcelona, Madrid i Saragossa en les que han participat un total de 506 joves i 506 voluntaris corporatius de 43 grans empreses. L’experiència indica que el 95% dels joves finalitzen el projecte i el 83% continuen estudiant una vegada acaba el curs.

Comencen aquest mes de octubre la 11ª edició a Barcelona i la 12ª a Madrid en las que participaran voluntaris de grans empreses como Google, Carrefour, GeneralElectric, Endesa, DHL, Indra, KPMG, entre d’altres.

Vídeo del Projecte Coach

“Som la iniciativa per canviar el món. Del que nosaltres farem i aprendrem en aquests anys dependrà com canviarà el món”. Testimoni jove participant

“Gràcies al Projecte Coach m’ he apropat a una realitat diferent a la del meu entorn i he descobert com ajudar a una generació que és part del nostre futur”. Testimoni voluntari corporatiu

 

Recommended Posts