21.09.2016 | El Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) engega una nova edició del cicle de conferències ‘Els dilluns dels drets humans’. Aquesta iniciativa porta en marxa des de l’any 1998 i té com a objectiu divulgar i debatre sobre qüestions relacionades amb vulneracions dels drets humans a tot el món. Compta amb la participació de veus i organitzacions expertes en l’eix de cada trobada.
Les conferències tenen lloc a les 19h a la seu de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona). L’entrada és lliure, sense inscripció prèvia. Els debats es poden seguir per Internet a través del web www.cristianismeijusticia.net/en-directe.
Conferències del curs 2016-2017
- 10 d’octubre. ‘Què sabem del TTIP? Lliure comerç o negoci amb els nostres drets‘, amb Arturo Landeros, grup d’investigació i drets humans de la Càtedra UNESCO (UPC); i Javier Arregui, doctor i professor de ciències polítiques de la UPF, expert en polítiques públiques europees.
- 14 de novembre. ‘Violència contra les dones. Com eradicar aquesta xacra global?’, amb Nadia Ghulam, educadora social i coautora dels llibres ‘El secret del meu turbant’ i ‘La primera estrella del vespre’; i Patsilí Toledo, doctora en Dret Públic i especialitzada al voltant dels processos de tipificació del feminicidi.
- 12 de desembre. ‘Quan les fronteres es converteixen en murs. Com afecten als drets humans les polítiques migratòries d’Europa?‘, amb Elena Sánchez, investigadora principal i coordinadora del Programa Migracions al CIDOB; i Gonzalo Fanjul, investigador i activista, col·laborador del programa de migracions en el Center for Global Development.
- 9 de gener. ‘El deute, senyor de les nostres vides. Com afecta el deute a la nostra democràcia?’ amb Iolanda Fresnillo, membre de la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute; i Guillem López-Casasnovas, catedràtic d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra.
- 6 de febrer. ‘Frenar l’augment de la pobresa infantil. Com protegim els més vulnerables?’, amb Sor Lucía Caram, monja dominica contemplativa i promotora d’obres d’acció social; i Salvador Busquets, director de Caritas Diocesana de Barcelona.
- 6 de març. ‘El creixement de l’extrema dreta a Europa. Com frenar el populisme xenòfob?’, amb Jordi Borràs, fotoperiodista, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i especialitzat en qüestions socials, moviments nacionals i d’ultradreta; i Joan Botella, catedràtic de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona.
- 3 d’abril. ‘Del treball precari al treball decent. Com aconseguir ocupació digna per a tothom?’, amb Joaquim Nieto, director de l’Oficina de l’OIT per a Espanya; i Albert Recio, professor d’Economia Aplicada a la UAB
- 8 de maig. ‘La justícia climàtica. L’aplicació dels acords de París: punt d’inflexió?’, amb Carlos Garcia, responsable d’Incidència Política de la CONGDE, especialitzat en canvi climàtic, desforestació i construcció de mitjans de vida sostenibles; i M. Carme Llasat, doctora en ciències físiques, coordinadora del màster en climatologia aplicada de la UB i experta en canvi climàtic.