19.12.2019 | Nota de premsa de la Taula d’entitats del Tercer Sector

“És un pas endavant per a garantir els drets energètics de tota la ciutadania, però no podem afluixar. Endesa té una oportunitat i ja no hi ha més excuses”

  • Es valora molt positivament el consens que s’ha aconseguit en la proposta de conveni, presentada avui i acordada entre la Generalitat de Catalunya, les administracions locals i el Tercer Sector. “Reclamàvem una resposta de país unitària i estem anant en aquesta direcció, però no podem afluixar” assegura Francina Alsina presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya
  • Com recull el text, la Taula insisteix que han de ser les empreses elèctriques i de gas les que han d’assumir el deute acumulat fins a la signatura del conveni. “Són empreses que tenen beneficis nets multimilionaris i els drets de la ciutadania, especialment els col·lectius més vulnerables, estan per davant dels guanys i dels interessos econòmics privats”
  • La Taula també posa en valor la continuïtat del grup de treball, iniciat per a construir aquesta resposta conjunta, amb l’objectiu de seguir treballant en una resposta integral a la problemàtica de la pobresa energètica i garantir el dret a l’energia a tothom, sobretot les persones més vulnerables
  • Recorda que el marc normatiu és la Llei 24/2015 que és d’obligat compliment per a tothom i molt clara en quan la protecció de les famílies que estan en situació de vulnerabilitat energètica

Barcelona, 18 de desembre de 2019

“Avui és un pas endavant per garantir els drets energètics de les persones més vulnerables. Celebrem la proposta de conveni, però cal continuar treballant per assegurar que totes les persones tenen accés a un dret que és bàsic per a la seva dignitat. No podem menystenir que aquest és un fenomen greu que afecta gairebé un 10% dels catalans i catalanes” assegura Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i un dels agents que forma part de l’acord aconseguit entre la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Aliança contra la Pobresa Energètica.La Taula valora molt positivament el consens aconseguit en la proposta i que s’hagi pogut acordar una resposta conjunta i coordinada. “Reclamàvem una resposta de país unitària i estem anant en aquesta direcció, però ara no podem afluixar” remarca Francina Alsina. La Taula també posa en valor la continuïtat del grup de treball, iniciat per a construir aquesta resposta conjunta, per seguir treballant en una resposta integral a la problemàtica de la pobresa energètica i garantir el dret a l’energia a tothom, sobretot a les persones més vulnerables.

D’altra banda, la presidenta de la Taula llança un missatge clar a les empreses subministradores i, en concret, a Endesa. “Endesa té una oportunitat per seure i negociar. Ja no hi ha més excuses per no fer-ho” afirma Alsina que recorda que des de la Taula sempre s’ha defensat la condonació del deute de les famílies més vulnerables. “Són empreses que tenen beneficis nets multimilionaris i els drets de la ciutadania, especialment els col·lectius més vulnerables, estan per davant dels guanys i dels interessos econòmics privats”.

Com recull el text, la Taula insisteix que han de ser les empreses elèctriques i de gas les que han d’assumir el deute acumulat fins a la signatura del conveni i recorda que el marc normatiu d’obligat compliment és el de la llei 24/2015 que és molt clara en la protecció a les famílies que estan en situació de vulnerabilitat energètica. “Aquest és el nostre marc i cal que sigui respectat per tothom” afegeix la presidenta de la Taula del Tercer Sector.

Recommended Posts