Família Idrissa Diallo03.01.2017 | La plataforma Tanquem els CIE, el Sindicat Popular de Venedors Ambulants, Tras la Manta i Espacio del Inmigrante han organitzat un homenatge a Idrissa Diallo el proper 6 de gener.

L’homenatge es planteja com un acte tranquil, emotiu i poètic, on recordar Diallo, que va morir als 21 anys al CIE de Zona Franca de Barcelona la nit de reis de 2012. Es demana als assistents portar una postal amb un missatge de solidaritat que s’enviarà a Guinea, a la família de Diallo. Es convida als col·lectius presents a fer lectura de paraules en homenatge a Idrissa.

 

Una mort sense responsables

Diallo va morir mentre estava intern CIE de la Zona Franca i les circumstàncies de la seva mort encara no han estat aclarides de manera unànime. No està clar si l’assistència mèdica que va demanar se li va proporcionar tant bon punt la va demanar o vàries hores més tard. La investigació policial duta a terme en aquell moment no va determinar cap responsable. És per això, que Metromuster està realitzant un documental sobre la mort de Diallo des de fa dos anys. El mes de juny van viatjar a Guinea i es van reunir amb la família d’Idrissa. Així van saber que ningú s’hi havia posat en contacte i que el cos d’Idrissa no va ser repatriat. De fet, es desconeix on es troba.

Per aquesta raó, aquestes entitats, que lluiten pel tancament dels CIEs, han anunciat que estudiaran quines accions legals poden emprendre per tal de demanar responsabilitats a l’Estat espanyol per la mort de Diallo, donada l’opacitat amb la que consideren que es va dur a terme la investigació.

Entrevista a la família d’Idrissa

Entrevista família Idrissa Diallo from metromuster on Vimeo.

 

L’acte d’homenatge tindrà lloc el 6 de gener a la plaça Sant Felip Neri de Barcelona a les 19h.

 

 

Recommended Posts