20.05.2020 | Nota de premsa d’Amics de la Gent Gran

● Crida a la ciutadania perquè “doni” els kilòmetres que realitza en el seu dia a dia amb el repte d’arribar als 300.000 Km abans del 30 de juny

● La iniciativa vol contribuir a la seguretat en el retorn de la gent gran a les activitats de socialització durant el desconfinament

Dimarts, 19 de maig de 2020; Amb l’objectiu d’ajudar a la gent gran durant el procés de desconfinament – segment de població que més està patint les conseqüències de la crisi provocada per la COVID19 – la fundació Amics de la Gent Gran presenta la campanya “Per tu val la pena”, creada i impulsada per Creativialab i amb el patrocini de ARCH MAX.

Del 19 de maig al 30 de juny, aquesta iniciativa convida a la ciutadania a formar part d’una acció solidària que té com a objectiu contribuir a que el retorn a les activitats de socialització de les persones grans que pateixen solitud i aïllament social sigui de forma segura. Aquestes mascaretes possibilitaran una cosa imprescindible; que les persones grans que més han patit el confinament durant els últims mesos puguin tornar a relacionar-se i enfortir els vincles de confiança que els aportaven les persones voluntàries que les acompanyen tot l’any, així com familiars, veïns i amics amb els que fins ara només podien contactar de forma telemàtica.

Cada kilòmetre suma mascaretes

La campanya “Per tu val la pena” fa una crida a totes les persones que vulguin contribuir al repte d’arribar entre tots i totes als 300.000 kilòmetres, sumant les distàncies que recorrin en la seva vida quotidiana: activitats esportives, passeigs, trajectes per realitzar la compra o anar a treballar. Qualsevol persona podrà ‘donar’ els seus kilòmetres, que es convertiran en mascaretes per a la gent gran a través del web www.portivalelapena.com. A partir de la suma total dels kilòmetres aconseguits, l’empresa ARCH-MAX realitzarà una donació de mascaretes que fabriquen ells mateixos, amb tèxtil certificat FFP2, antibacterianes (biocida), reutilitzables, biodegradables i de llarga durada, perquè les persones grans que pateixen solitud i aïllament puguin tornar a rebre visites i/o sortir a passejar amb les màximes precaucions.

Aquesta iniciativa pretén també donar més valor a qualsevol desplaçament que realitzin els ciutadans i ciutadanes en el seu dia a dia durant les fases de desconfinament, independentment de la fase en què es trobi cada persona.

Com ‘donar’ els kilòmetres?

La donació de kilòmetres a la campanya ‘Per tu val la pena’ és molt senzilla i consta de tres passos:

  1. Accedir a www.portivalelapena.com
  2. Donar-se d’alta a la popular plataforma de salut i reptes socials iWOPI, un dels partners de la iniciativa. Es pot fer al seu web, o bé descarregant l’App “iWOPI” en Android o en iOS. En el registre a iWOPI es pot escollir entre enllaçar el dispositiu o l’App d’activitat física que es faci servir per trackejar i compartir el moviment que es realitza (Strava, Fitbit, Polar, Runtastic …), o utilitzar les apps que venen per defecte en els dispositius mòbils Apps Google Fit (a Android) o Apple Salut (a iOS).
  3. Donar Km: finalment, només queda donar al repte “Per tu val la pena” els passos i kilòmetres que es realitzin. Es pot fer tantes vegades com es vulgui mentre duri el repte.

Quan s’arribi a l’objectiu de 300.000 kilòmetres, ARCH MAX realitzarà la donació de 5.000 mascaretes FFP2 a Amics de la Gent Gran, la qual, a través de l’equip de voluntariat, s’encarregarà de que totes les persones grans acompanyades per l’entitat les tinguin a la seva disposició per la primera visita que rebin o sortida que facin, tant si viuen en domicilis com en residències, a Madrid, València, Saragossa i Barcelona.

La campanya serà visible gràcies a l’aportació de Clear Channel amb un ampli circuit de 156 marquesines i mupis digitals situats als carrers de Madrid, València i Barcelona, ​​amb l’objectiu d’arribar a totes les persones que ja es desplacen en el seu dia a dia, i per tal d’incentivar la participació i activació de la ciutadania.

La iniciativa ‘Per tu val la pena’ està organitzada per l’agència de màrqueting i comunicació Creativialab, amb el suport de la plataforma iWOPI, amb la col·laboració de mitjans com Clear Channel i, especialment, amb el suport de ARCH MAX com a marca impulsora i donant.

Desenvolupant la seva acció social a Madrid, la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó, Amics de la Gent Gran és una fundació que lluita contra la soledat no desitjada de la gent gran des de fa més de 33 anys, i participa en la campanya ‘Per tu val la pena’ amb l’objectiu de col·laborar amb iniciatives que, en el context de crisi sanitària actual, contribueixen a millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones grans que pateixen solitud no desitjada i aïllament.

Paral·lelament a la campanya, i tenint en compte la impossibilitat d’acompanyar físicament a la gent gran de l’entitat, la fundació Amics de la Gent Gran ha mobilitzat els últims dos mesos a més de 2.400 persones voluntàries per fer acompanyament telefònic i suport emocional setmanal a més de 2.600 persones grans que pateixen solitud. Més de 20.000 hores de conversa que han permès crear espais de confiança en els quals disminuir la preocupació de la gent gran durant el coronavirus.

Responsable campanya ‘Por ti vale la pena’ de creativialab:

Raúl Ciprés: M. 664 30 97 37 – raul.cipres@creativialab.com

Carles Barbero Ciuró

Recommended Posts