14.04.2020 | Nota de premsa d’Arrels Fundació

A Barcelona, unes 1.200 persones viuen al carrer. Malgrat que aquests dies s’han habilitat places extraordinàries d’allotjament, encara hi ha centenars de persones al ras. Per fer-hi front, Arrels impulsa dos projectes d’emergència, en el marc de la campanya #ningúconfinatalcarrer.

  • Un equip de carrer específic per donar resposta a necessitats bàsiques com alimentació, abric, higiene i protecció sanitària. Està format per 40 persones voluntàries que recorreran inicialment l’Eixample i Sants-Montjuïc ja que en aquestes zones hi ha menys serveis per a persones sense llar i hi viuen més de 400 persones, segons l’últim cens. L’objectiu és paliar la por, la incertesa i les urgències sorgides del tancament de recursos o del fet que els recursos disponibles no s’adeqüen a les necessitats de les persones.
  • Un servei telefònic d’orientació per oferir informació útil sobre els recursos disponibles i orientar els veïns i veïnes preocupats per les persones que viuen al carrer, les mateixes persones afectades i també entitats i administracions. El telèfon és el 935514840 i l’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h.

Aquests nous projectes d’emergència s’enmarquen en la campanya #etsvital, que demana el suport de la ciutadania amb un triple objectiu: contribuir a localitzar les persones que dormen al carrer a través de l’aplicació mòbil Arrels Localitzador, tenir cura de les persones amb qui coincideixen en els desplaçaments habituals i contribuir econòmicament per fer possible #ningúconfinatalcarrer.

+ info. al web d’Arrels

Recommended Posts