Assemblea oberta pel dret a la nacionalitat15.03.2016 | Les entitats de la Xarxa d’acollida i acompanyament a les persones migrades, entre les quals hi ha l’Associació Noves Vies, l’Associació per a Joves Teb, Servei Solidari, Punt de Referència i Surt, convoquen una assemblea oberta per tractar el tema del dret a la nacionalitat el proper dijous 17 de març a les 19.30 h, al Casal de barri Folch i Torres (Reina Amàlia, 31. Barcelona).

Des del passat mes d’octubre, el canvi de la llei d’accés a la nacionalitat va incrementar les peticions d’acompanyament a les entitats socials, que han decidit organitzar-se per conscienciar sobre aquesta qüestió i promoure un canvi legal que garanteixi l’accés a la nacionalitat per residència.

En col·laboració amb el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, han redactat aquest manifest, pel que recullen adhesions. Entre altres qüestions, es critica principalment la privatització de les proves i els centres per preparar els exàmens de castellà, el cost de la tramitació dels expedients i de realització de les proves, l’obligatorietat de fer les proves per persones que podrien acreditar el nivell de llengua amb titulacions acadèmiques del mateix nivell, i la discriminació de persones amb escàs nivell formatiu, diversitat funcional o amb pocs coneixements informàtics.

A l’assemblea del dijous es proposaran accions per promoure els canvis necessaris en la llei per garantir aquest dret social.

 

Recommended Posts