19.10.2017 | Nota de premsa d’ASSÍS Centre d’Acollida

  • Amb aquesta nova plataforma ASSÍS Centre d´Acollida pretén realitzar una labor de divulgació i de sensibilització sobre aquest fenomen de rebuig, odi o discriminació cap a les persones pobres en el Dia Internacional per l’Erradicació de la Pobresa 2017.
  • www.aporofobia.info és el primer espai web que aglutina en un únic lloc tota la informació existent sobre l’aporofòbia i la violència exercida cap a les persones sense llar.
  • El site està concebut com un espai col·laboratiu, on el visitant a més de rebre informació pot aportar-la.

Barcelona, 17 d’octubre de 2017. Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa 2017, ASSÍS Centre d´Acollida llança la pàgina web www.aporofobia.info per sensibilitzar i informar sobre un fenomen poc visible, al qual la filòsofa Adela Cortina li va donar el nom d’aporofòbia  i que afecta les persones en situació de pobresa.
A partir de la notícia de l’homicidi de Rosario Endrinal, que va ser cremada viva per tres joves mentre dormia en un caixer de Barcelona, el desembre de 2005, ASSÍS Centre d´Acollida, davant de la falta d’informació existent, va començar a realitzar un treball de cerca, recopilació i anàlisi de dades sobre la violència que sofreixen les persones sense llar. Per donar resposta a una necessitat divulgativa i informativa sobre una realitat pràcticament desconeguda per la societat en general, de la qual són víctimes les persones en situació d’exclusió social, es crea www.aporofobia.info
La plataforma, creada per l’agència digital >Simplify Your Business, està desenvolupada sota tres criteris fonamentals: facilitats d’ús, disseny i contingut. La web recull en un únic lloc continguts actualitzats sobre aporofòbia i violència cap a les persones sense llar, dividits en diferents àrees:

1.       Home: El visitant podrà conèixer les diferències entre violència i aporofòbia.

2.       Sabies què. És una secció concebuda per propiciar el millor coneixement sobre el fenomen de l’aporofòbia amb continguts sobre qui són les víctimes, les persones agressores, què diu la legislació, què s’hi està fent, etc.

3.       Recursos i materials. Aquí el navegant trobarà una recopilació d’articles, bibliografia recomanada, webs d’interès ipublicacions que fàcilment poden descarregar-se, imprimir-se i ser compartits.

4.       Descobreix els tipus de violència. En aquest menú es troben els continguts més nous i destacats com la “Base de dades”, on es visualitzen les 1.032 notícies sobre violència i aporofobia cap a les persones sense llar que ASSÍS ha recollit en el període 2006-2016. O el “mapa” interactiu on el visitant pot filtrar els episodis de violència, d’acord amb els interessos de la seva recerca.

Com a novetat també destaca la concepció de www.aporofobia.info  com un espai no només divulgatiu, sinó també col·laboratiu, caracteritzat per l’ajuda mútua, on el visitant, a més de rebre informació pot aportar-la.

Amb el llançament d’aquesta plataforma digital ASSÍS Centre d´Acollida desitja consolidar el seu treball en la defensa de drets de les persones sense llar.

Recommended Posts