colectic-500-amb_baseline18.10.2017 | Colectic

L’Associació per a joves El Teb s’ha transformat en la coperativa Colectic, mantenint la seva condició d’organització no lucrativa. Aquesta decisió ve donada, d’una banda, perquè la forma cooperativa representa el funcionament intern que ja es venia desenvolupant al Teb, amb un sistema de governança i de presa de decisió basats en l’horitzontalitat, l’autogestió i l’assemblearisme. De l’altra, perquè aposten per un sistema econòmic alternatiu al capitalisme, que posi al centre les persones, les cures, el medi ambient i l’impacte social.

Tot i el canvi de forma jurídica, de nom i d’imatge gràfica, seguiran mantenint els projectes, el lligam amb el barri i l’equip de professionals.

 

El Teb

L’any 1992 un grup de professionals de l’educació del Raval va constituir l’Associació per a Joves Teb, per donar resposta a la manca d’espais i activitats per als i les joves del barri fora del seu horari escolar. Des de l’aleshores per l’entitat han passat moltes persones que han anat deixant les seves empremtes i coneixements. Durant aquests 25 anys la tecnologia i la comunitat han sigut els dos eixos vertebradors de l’activitat social i econòmica del Teb; passant de l’accés universal a les TIC i l’alfabetització digital dels primers anys a l’actualitat, amb activitats més especialitzades com la robòtica educativa, la ràdio comunitària o la programació.

 

 

Recommended Posts