19.12.2019 | Nota de premsa d’ASSÍS Centre d’Acollida

  • La campanya té com a objectiu visibilitzar la realitat amagada del sensellarisme femení
  • Ada Parellada, Eva Armisen o Joana Santamans són algunes de les veus que s’hi sumen

19 de desembre. Barcelona. ASSÍS Centre d’Acollida, en col·laboració amb la reconeguda xef catalana, Ada Parellada, guardonada el 2016 amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria, presenten la campanya #capdonasensellar. Aquesta iniciativa pretén visibilitzar la realitat del sensellarisme femení i aconseguir els recursos necessaris per posar en marxa el nou centre d’Assís, d’atenció específic per a dones, la Llar Rosario Endrinal.

La campanya comença aquest Nadal amb el llançament del vídeo ‘El Primer Àpat’, no obstant això, #capdonasensellar serà el títol sota el qual, durant almenys un any, l’entitat realitzarà una sèrie d’accions enfocades a aconseguir els objectius abans esmenats.

Al ‘Primer Àpat’ s’explica la trobada entre Ada i algunes de les dones ateses per ASSÍS. La xef obre les portes de la seva llar, el famós restaurant Semproniana, a l’Eloisa, la Patricia, la Cristina, l’Estebana i la Gemma, i comparteix un dinar amb elles per conèixer les seves històries. Durant el dinar es posen en relleu les situacions de sensellarisme amagades a les que es veuen abocades moltes dones abans d’arribar a viure al carrer.

Les il·lustradores Eva Armisén i Joana Santamans, també s´han sumat a la iniciativa cedint una de les seves il·lustracions, pel disseny d’unes bosses de tela solidàries que es poden comprar aquest Nadal https://www.donessensellar.org/compra-una-bossa-solidaria per felicitar d’ una manera molt especial a les persones més properes i ajudar ASSÍS a fer realitat la Llar Rosario Endrinal.

Està previst que la Llar Rosario Endrinal obri les seves portes al setembre de 2020, i oferirà 10 allotjaments segurs, atenció i acompanyament individualitzat des d’una perspectiva de gènere.

Recommended Posts