06.05.2020 | Nota de premsa de l’Associació Catalana per la Pau, l’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Acció Internacional per la Pau-IAP Catalunya

• És una iniciativa conjunta de l’Associació Catalana per la Pau, l’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Acció Internacional per la Pau-IAP Catalunya
• La campanya se centra inicialment a tres països: Colòmbia, el Líban i la República Democràtica del Congo
L’Associació Catalana per la Pau, l’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Acció Internacional per la Pau-IAP Catalunya han llançat conjuntament una campanya de sensibilització i captació de fons per contribuir a mitigar els efectes de l’epidèmia de la Covid-19 sobre les poblacions més vulnerables dels països on treballen.

En aquests territoris, la pobresa, l’accés insuficient a l’aigua potable, sistemes de salut afeblits o situacions de conflicte armat fan que l’accés als equipaments sanitaris i a l’atenció mèdica esdevingui més complicat. La inversió en prevenció és, per tant, la primera prioritat.

Concretament, la campanya se centra a tres països:
A Colòmbia, es col·labora amb la Corporación Alterpaz en la fabricació de mascaretes a sis Espacios Territoriales de Capacitación y Reincorporación (ETCR) dels departaments d’Antioquia, Tolima i Caquetá.

Al Líban, es porta a terme una acció coordinada amb el Secours Populaire Libanais per proporcionar ajuda alimentària a la regió d’Akkar i al barri d’El Dahie-Bourj El Barrajne de la capital, Beirut.

A la República Democràtica del Congo, es treballa amb Etoile du Sud en accions de formació i sensibilització sobre la malaltia a la capital, Kinshasa, i a la regió de Kivu Nord.
Més info: http://acpau.org/covid-19/

Sobre les entitats impulsores L’Associació Catalana per la Pau neix el 1990 com a organització compromesa en la transformació de les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i en l’assoliment d’estructures socials més justes, la plena expressió dels drets individuals i col·lectius i l’erradicació de la pobresa.

Creada l’any 1982, l’Associació Catalunya-Líban és una entitat laica que té com a principal objectiu donar a conèixer la situació política, social i cultural del Líban, així com les accions de solidaritat i cooperació que s’hi porten a terme des de Catalunya.

Des de l’any 2011, l’Associació Acció Internacional per la Pau-IAP Catalunya defensa els drets humans i la construcció de la cultura de pau mitjançant l’acompanyament internacional a Colòmbia i l’educació per al desenvolupament.

Recommended Posts