06.05.2020 | Nota de premsa d’ASSÍS Centre d’Acollida

Una nova crisi social incrementarà les situacions de pobresa a la nostra societat. El Centre d’Acollida ASSÍS, per a persones en situació de sense llar, llança la campanya “Amb tu, seguim en marxa”.

L’entitat social catalana dedicada a l’atenció a persones sense llar, davant de la nova crisis social i coincidint amb el GivingTuesdayNow, llança la campanya “Amb tu, seguim en marxa” per alertar de la nova situació y demanar la col·laboració per seguir desenvolupant la seva tasca al costat de les persones més vulnerables.

Barcelona, 05/05/2020. ASSÍS Centre d’Acollida alerta de l’arribada de persones al seu centre que mai abans havien necessitat l’ajuda dels serveis socials: famílies, persones que han perdut la feina, que no poden pagar-se l’habitació ni l’alimentació. És per això que llança la campanya “Amb tu, seguim en marxa”. L’objectiu és aconseguir els fons necessaris per seguir al costat de les persones que han vist vulnerats els seus drets humans i socials a causa de l’actual crisi sanitària i social. També agraeix tot el suport rebut durant aquesta crisi per part de persones voluntàries, empreses i fundacions properes, donants particulars i altres entitats.

A través d’un emotiu vídeo acompanyat de la cançó dels Amics de les Arts “El senyal que esperaves” i de la mà d’artistes com Tortell Poltrona i Ada Parellada, una representació de totes les persones que formen part d’ASSÍS, envien un missatge d’esperança i al mateix temps una crida a col·laborar perquè l’entitat pugui seguir desenvolupant la seva missió: garantir els drets bàsics a l’alimentació, a la higiene, a la salut, el dret a un habitatge i a un treball digne, no només per a totes aquelles persones que ja estaven en situació de vulnerabilitat, sinó també per a totes aquelles persones i famílies que disposaven de treballs precaris i inestables o que ja es trobaven en dificultats per poder mantenir el seu allotjament i que ara es troben en dificultats.

“Estem davant de l’inici d’una nova crisis social que incrementarà la pobresa més enllà del que ja ho va fer en els darrers anys i que, malauradament, seguim arrossegant”, explica Jesús Ruiz, director del Centre ASSÍS que segueix: “Hem de ser conscients que l’única manera de fer front a aquesta situació és implementant polítiques que vagin més enllà de l’emergència social. Incidint en les causes estructurals que urgeix afrontar, amb polítiques econòmiques, fiscals, laborals, d’habitatge i socials, amb accions orientades a garantir el benestar social i la qualitat de vida de totes les persones. Fins que això no es realitzi, seguirem en marxa, al costat de les persones més vulnerables”.

Actualment l’entitat segueix prestant serveis bàsics, proporcionant alimentació, dutxes, roba i serveis d’higiene personal a prop de 100 persones en situació de sense llar, cada dia. Manté el suport social i emocional, facilita tractament mèdic a les persones ateses que no poden pagar-ho i segueix donant suport a les 40 persones vulnerables allotjades en els seus pisos assistits.

Una crisi global necessita respostes globals i de l’ajuda de cadascú de nosaltres. La interdependència de les nostres relacions és la que ha permès que aquest virus es propagués i aturés la nostra normalitat, però aquesta crisi també ens ha deixat una societat molt més cohesionada, preocupada per les dificultats de l’altre i enormement solidària.

Enllaç a la campanya: https://www.ambtuseguim.org/

Recommended Posts