16.02.2018 | Organitza Obertament

Obertament llança la campanya ‘Parla obertament’, la cinquena que l’entitat dedica a la lluita contra l’estigma de la població catalana, trencant així els prejudicis sobre la salut mental i contribuint a una societat més oberta, justa i inclusiva.

Segons un estudi d’Obertament, el 80% de les persones amb trastorn mental s’ha sentit discriminada alguna vegada, i el 50% d’aquestes de forma quotidiana. “Si modifiquem les reaccions de l’entorn proper de la persona que està passant per un moment delicat, aquesta experimentarà una sèrie de millores per a la recuperació d’una vida plena”, justifica l’entitat.

Això fa que, sovint, les persones que tenen un trastorn mental ho ocultin per evitar la discriminació i sobretot per poder obtenir o mantenir la feina amb les mateixes oportunitats que la resta. Les dades ho constaten: el 49% ho ha ocultat als companys de feina.

“Quan ens sentim insegurs la por ens paralitza”, ha afirmat el president d’Obertament, Edgar Vinyals. Per això, la campanya incita a la ciutadania a “parlar obertament” de la salut mental i “deixar-la d’estigmatitzar”.

La campanya, a banda de fer-se extensiva a través de les xarxes socials, compta amb lones informatives que aniran recorrent diferents punts de Catalunya. A més, al web de la campanya l’entitat dona eines per saber com adreçar-se adequadament a totes aquelles persones a qui se’ls diagnostica un trastorn mental per no caure en actituds paternalistes.

 

Espot campanya ‘Parla obertament’

Recommended Posts