01.04.2019 | Nota de premsa del Consell Municipal de Benestar Social

La Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz presenta, un any més, l’Informe d’Acció de Govern que dona resposta a les propostes que els diferents Grups de Treball han fet al govern municipal durant el curs 2017-2018

El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) ha celebrat la seva sessió plenària, on s’ha presentat i debatut l’Informe d’Acció de Govern, un document que dona resposta a les demandes treballades en els diferents Grups de Treball del Consell. Les propostes han estat desenvolupades per més de 130 entitats que han participat durant el darrer curs en els diversos grups de treball sobre, acció comunitària, drogodependències, envelliment, famílies, igualtat d’oportunitats en la infància, salut i sensellarisme.

La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha presentat algunes de les mesures que ja ha adoptat el govern municipal en sintonia amb les demandes de les entitats, com l’impuls dels Plans de Desenvolupament Econòmic de Districtes, el treball del Pla d’Acció sobre Drogues 2017-2020, l’Estratègia per l’atenció integrada social i sanitària a Barcelona, l’enfortiment dels serveis adreçats a famílies, infants i adolescents, el nou model d’Escoles Bressols Municipals, el foment de l’economia cooperativa, la promoció i suport a l’acció comunitària o l’Estratègia per afrontar el canvi demogràfic i l’envelliment 2018-2030.

S’ha remarcat també el nou impuls que el Consell Municipal de Benestar Social li vol donar a la comunicació, per tal de fer visible la tasca que porta a terme i afavorir una major xarxa col·laborativa entre els membres. Fruit d’una comissió específica s’ha elaborat un document de treball que aposta per l’elaboració d’un pla de comunicació ambiciós, incorporant les xarxes socials i advocant per la presència mediàtica del consell.

D’altra banda, en la sessió plenària del Consell s’ha aprovat també un document marc pel posicionament del CMBS davant les properes eleccions municipals. Un document de mínims on s’expliciten aquelles línies mestres que el Consell considera imprescindibles per garantir els drets de la ciutadania i una ciutat més justa i equitativa. En aquest document es demana el compromís dels diferents grups polítics que conformaran el plenari de la ciutat després de les eleccions de maig.

 

Recommended Posts