20190926_Emergencia-climatica23.09.2019 | Organitza Fridays for Future

Fridays for Future convoca una vaga general i diverses manifestacions a nivell internacional el proper divendres 27 de setembre. A Barcelona, la manifestació pel clima a s’iniciarà a les 18h als jardinets de Gràcia. D’aquesta manera, culminarà Setmana pel Clima (del 20 al 27 de setembre), en què s’estan fent activitats de tota mena a nivell internacional.

El moviment vol ser una xarxa per aportar solucions al repte més gran de la història de la humanitat: exigir justícia ambiental i intergeneracional, un futur, i pressionar les classes polítiques a actuar amb responsabilitat davant la crisi climàtica.

A Barcelona, específicament proposen mesures que, consideren, l’Ajuntament de Barcelona hauria de “realitzar” durant aquesta legislatura. D’entrada, reclamen un peatge anticontaminació que redueixi la meitat del trànsit, exigeixen la gestió adequada de residus, demanen la desinversió fòssil real, construir sobirania alimentària i, finalment, una comunicació efectiva de la situació d’emergència climàtica a la població.

A Catalunya la vaga està coordinada per una vintena d’organitzacions, com Fridays for Future, Families for Future, Climacció, Ecologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, Rebel·lió o Extinció, la XES, Aigua és vida o Greenpeace. Dia a dia es van sumant adhesions, com les 100 entitats adherides a la federació d’Enginyeria sense fronteres

Les organitzacions i persones que s’hi vulguin sumar, poden inscriure la seva acció a la pàgina Climate Strike.

Recommended Posts