20190515_Esperanzah16.05.2019 | Organitza Festival Esperanzah!

El Festival L’Esperanzah! inicia un procés de cooperativització per dotar-se d’un sistema de governança on músics, periodistes, administració pública i tothom pugui participar d’aquest model innovador que utilitza el festival per intentar donar resposta a les petites revolucions pendents i intentar equilibrar tantes desigualtats.

Es vol reafirmar i tenir més capacitat per arribar a moltes més persones, que puguin participar de forma conscient i implicada en aquest projecte, treballant des de l’autogestió , compartint coneixement i informació.

A partir del 19 de maig, el Festival Esperanzah, passarà a ser una cooperativa de propietat compartida entre centenars de persones i entitats, entre els quals hi ha organitzacions com Gats, la Fundació Esperanzah o la Fundació Roca i Galés, grups musicals com Txarango, Les Balkan Paradise Orchestra, Natxo Tarrés o ZOO, i cada vegada, un major nombre de festivalers, voluntaris, empreses de l’ESS, etc. Per poder ser soci o sòcia d’aquesta cooperativa cal fer una aportació de capital social, que és la forma de corresponsabilitzar-se del projecte i poder participar amb total llibertat, de totes les decisions que s’hauran de prendre col·lectivament perquè aquest projecte, pugui ser cada vegada més útil i necessari.

Les aportacions de capital social mínim són de:

  • 30 € per persona a títol personal
  • 100 € per a petites entitats
  • 300 € per a mitjanes i grans entitats i empreses

Les aportacions es poden fer d’una sola vegada o fraccionades durant 4 anys. També es poden fer aportacions superiors. L’objectiu en aquest sentit és arribar a tenir un capital social de 140.000 € que reforci i doni bons fonaments a aquest projecte. En una primera fase, ens hem proposat arribar a: 100 persones a títol individual 50 petites entitats 25 mitjanes i grans organitzacions 10 organitzacions que aportin més capital social que l’establert com a mínim (entre 1000 i 6000 € a 4 anys). En aquesta cooperativa, aportar més diners, no donarà més drets sobre els que menys aporten. No es tracta de guanyar res a títol individual, es tracta de treballar, crear i guanyar per al bé comú.

Recommended Posts