02.10.2019 | Crides per ampliar la base social de voluntariat d’entitats d’ECAS

Fundació Surt

“Surt, comparteix temps i sabers” és el missatge amb què l’entitat es proposa ampliar la seva base de voluntariat, persones que juguen un paper “important i amb un impacte directe sobre les persones usuàries i la comunitat”, valora Sira Vilardell, directora general de Surt, entitat del tercer sector que treballa per promoure processos d’empoderament de les dones en situacions de vulnerabilitat social.

“La participació a partir de la solidaritat  per a la transformació social és un valor cabdal per tal de fer efectius els drets de les dones”, afegeix Vilardell, tot remarcant que “les aportacions i acompanyament de les persones voluntàries potencia el reconeixement i és un suport central en  la millora de la qualitat de vida i l’exercici dels drets”.

Actualment, l’entitat fa una crida al voluntariat amb els següents perfils:

  • Persones amb coneixements per acompanyar en aprenentatge d’informàtica nivell usuària, tècniques d’estudi, donar suport a l’estudi per a persones que es preparen per accedir a nivell competencials equivalents a la ESO.
  • Persones per fer classes de castellà i/o català per persones amb cap o poc coneixement d’aquestes llengües.
  • Persones per fer suport a la dinamització d’activitats de lleure educatiu amb infants i joves.
  • Persones per a fer tallers temàtics o classes dirigides puntuals per diferents col·lectius (esports, manualitats, …).
  • Persones que puguin traduir materials i/o documents a diferents idiomes.
  • Persones per donar suport puntual a jornades europees (amb anglès o sense) el mes de novembre i desembre.

Si esteu interessats en compartir temps i sabers, adreceu-vos a voluntariat@surt.org

AFEV

Aquest curs, AFEV engega un el projecte de mentoria Zing de la mà de la Fundació Nous Cims, un projecte d’activació de talent i vocació, formació i inserció laboral. Hi participen 36 joves que ara comencen un cicle formatiu de grau mitjà.

L’entitat busca persones voluntàries de 23 a 35 anys per a ser mentores d’ells i elles, que tinguin disponibilitat per a comprometre’s una tarda a la setmana de forma estable fins al juny de 2020 i que vulguin fer un acompanyament individual a un o una alumna. Els nois i les noies que participen al projecte són de Montcada i Reixac, Sant Vicenç dels Horts, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Terrassa, Badalona i Barcelona.

L’objectiu és que els mentors i mentores, per la seva formació i suport professional, puguin esdevenir un referent per als adolescents que participen en el programa Zing i que a partir d’ara esdevenen “zingers”.

Els mentors i mentores programaran una sessió setmanal de dues hores amb l’estudiant que se’ls assigni per dur a terme activitats d’educació informal. Durant el curs hauran d’acompanyar el o la jove per tal que segueixi motivat, se senti segur i confiat, prengui decisions sobre el seu futur, conegui el territori i els recursos del municipi i, en definitiva, que compti amb una figura referent amb qui establir conversa i es pugui sentir a gust. La base de la mentoria és que les dues persones estableixin un bon vincle i s’ho passin bé juntes, facin activitats culturals i educatives variades.

Les persones que hi estiguin interessades, es poden apuntar a una sessió informativa on s’explicaran tots els detalls.

Recommended Posts