Desigualtats models predistributius21.10.2016 | El proper 22 de novembre, la tinenta d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, inaugurarà el ‘Fòrum Rosa Virós  2016: per què som tan desiguals?. Aprenent dels millor models predistributius’.

Hi intervindran experts en la temàtica com Joan Tugores, Marina Subirats, Steffano Sacchi, Òscar Molina, Marca Comas, Xavier Bonal, Lluís Brau, Itziar González, Martin Mc Nally, Josep M. Vilanova, Adelina Comas, Ester Sarquella, Lluís Noguera i Joan Roca.

Models predistributius contra les desigualtats

Els models predistributius ofereixen un marc legal d’igualtat d’oportunitats i actuen sobre les causes estructurals de la desigualtat, cosa que evita l’aparició i la cronificació de la pobresa. Durant la formació s’exposaran els casos d’èxit d’aquests models a altres països i es compararan amb la situació actual a Catalunya.

La formació porta per nom Fòrum Rosa Virós, en homenatge a la primera rectora d’una universitat catalana, presidenta del Consell Econòmic i Social de Barcelona, Creu de Sant Jordi, Medalla President Macià, catedràtica de Ciència Política de la UB i de la UPF i codirectora de l’Equip de Sociologia Electoral.

El curs, organitzat per la Taula del Tercer Sector i la UIMP de Barcelona, tindrà lloc el 22 i 23 de novembre a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montealegre 5, Barcelona). La inscripció es pot fer a través d’un formulari web, amb registre previ. Per a més informació, contacteu la secretaria d’alumnes al 93 301 75 55 o a cuimpb@cuimpb.cat.

Recommended Posts