Joves cuinant en un pis adaptat a persones amb intel·ligència límit24.10.2016 | Dimarts 25 de novembre tindrà lloc la presentació de l’exposició ‘Com vius?’, de l’Associació catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH). L’acte es desenvoluparà a partir de les 18h a la seu d’acidH (Siracusa 53, Barcelona).

Durant l’any 2016, acidH ha treballat amb l’escola Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de
Barcelona, ELISAVA, per revisar el disseny d’habitatges adaptats a la realitat de les persones amb intel·ligència límit, des d’una perspectiva innovadora. Durant la presentació es coneixerà el disseny arquitectònic ideal del pis
entrenament i llar en suport per les persones amb intel·ligència límit (IL) i discapacitats intel·lectuals lleus (DI).

L’habitatge per a les persones amb intel·ligència límit

L’habitatge no només cobreix les necessitats primàries, com l’allotjament i la nutrició, sinó també les secundàries, d’autoestima i realització, i és un espai relacional més. Així, una de les principals mancances amb què s’enfronten les persones amb IL o DI és la manca d’habitatge digne i adaptat a les seves condicions.

AcidH posa en marxa, d’aquesta manera, un projecte per a capacitar a les persones amb IL o DI lleu en les habilitats i aprenentatges funcionals necessaris perquè puguin accedir amb el suficient nivell d’autonomia personal i social a un habitatge supervisat o normalitzat, segons siguin les seves possibilitats i projecte de vida. Dins del projecte, les persones seguiran un programa d’entrenament d’un any.

L’oportunitat de desenvolupar un projecte de vida independent, fora del domicili familiar d’origen, és un factor saludable perquè evita, per part de la família, el risc de sobrecàrrega, i permet a la persona desenvolupar la seva
vida amb més qualitat, afavorint l’ inclusió social, l’autodeterminació, el benestar físic i emocional.

Recommended Posts