25.04.2019 | Nota de premsa de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

Els i les alcaldables de Barcelona donen suport a ‘Compromisos per una Barcelona Social’, les prioritats de la Taula del Tercer Sector per a les eleccions municipals

 • Són propostes per garantir el dret a l’habitatge i l’energia, la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat, la millora dels serveis socials bàsics, una ciutat inclusiva i accessible per a tothom i una educació també inclusiva i amb qualitat i equitat
 • La Taula ha treballat i ha debatut aquestes prioritats en les reunions que ha mantingut amb els i les caps de llista en les últimes setmanes
 • Els i les alcaldables participen aquesta tarda en el debat que organitza la Taula, en col·laboració amb el Diari Ara, i que aprofundeix en les polítiques socials que planteja cada partit per lluitar contra la pobresa i les desigualtats a la ciutat

Els i les alcaldables de Barcelona Ada Colau (BComú), Elsa Artadi (JuntsXCat), Manuel Valls (Barcelona pel Canvi – Ciutadans), Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC), Josep Bou (PP) i Anna Saliente (CUP) donen suport a les propostes de les entitats socials per al nou consistori que sorgeixi de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

Aquestes 10+1 prioritats formen part del document ‘Compromís local per garantir els drets socials’ que inclou 87 propostes del Tercer Sector per aconseguir uns municipis més inclusius i que promoguin la igualtat d’oportunitats.

Les propostes de la Taula s’estructuren al voltant de 7 blocs/objectius prioritaris: lluita contra les desigualtats, millora dels serveis socials bàsics, garantia del dret a l’habitatge i l’energia, foment de la inserció de col·lectius en situació de vulnerabilitat, disseny d’una ciutat inclusiva i accessible per a tothom, garantia d’una educació inclusiva amb qualitat i equitat i reconeixement del Tercer Sector Social com a aliat estratègic.

De les 87 propostes, la Taula ha destacat aquestes 10 +1 propostes ‘Compromisos per una Barcelona Social’ que haurien de ser una prioritat a la ciutat en els pròxims 4 anys i que són:

 1. Planificar el desenvolupament de l’Estratègia d’Inclusió i de reducció de les desigualtats socials, garantint la transparència en el seu desplegament.
 1. Assignar els recursos suficients a les polítiques d’inclusió municipals, així com a les entitats socials del Tercer Sector que participen en el seu desplegament.
 1. Avançar cap a una ciutadania titular dels seus drets i donar cobertura a les seves necessitats bàsiquessota els criteris d’equitat i inclusió.
 1. Garantir el dret a l’accés lliure a una alimentació saludablei acabar amb el malbaratament alimentari a la ciutat.
 1. Compactar la diversitat d’ajuts i de prestacions existentsen l’àmbit de la intervenció social.
 1. Reconèixer el paper de les entitats del Tercer Sector Socialcom a actors de servei públic en les diverses temàtiques vinculades a polítiques socials i molt especialment pel que fa a la gestió dels habitatges socials.
 1. Establir i estudiar mesures per combatre laproblemàtica de l’accés a un lloguer assequible.
 1. Vetllar pel compliment i iniciar processos de sanció en els casos de talls de subministraments a famílies vulnerables, d’acord amb el que estableix la Llei 24/2015, especialment aquelles amb infants o persones dependents a càrrec.
 1. Promoure l’ocupació de qualitat, potenciant el treball en xarxa i la coordinació amb els serveis municipals i les entitats del Tercer Sector; ampliar el mercat laboral reservat i fomentar polítiques que incentivin la contractació de persones amb discapacitat en l’empresa ordinària.
 1. Tenir elaborat i executat el Pla Municipal d’Accessibilitat, garantint l’accessibilitat universal als serveis, espais i edificis de les ciutats així com el foment de la participació de les persones amb discapacitat a la vida política i representativa dels municipis.

+1 Rebutjar l’ús discriminatori del fenomen migratori i de refugi en la campanya electoral.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha treballat aquests compromisos amb els partits polítics en les reunions que ha mantingut amb els caps de llista durant les últimes setmanes. En les trobades, la Taula ha pogut aprofundir en aquestes propostes i debatre-les conjuntament. BComú, JuntsXCat, Barcelona pel Canvi-Ciutadans, ERC, PSC i PP han subscrit les 10+1 prioritats socials i la CUP, que també hi dona suport, només matisa el punt número 6 sobre el paper de les entitats socials afegint que hi està d’acord “mentrestant no s’avanci cap a una gestió i provisió dels serveis socials bàsics plenament pública”.

Els i les alcaldables participen aquesta tarda en el debat que organitza la Taula, en col·laboració amb el Diari Ara, i que aprofundeix en quines són les polítiques socials que planteja cada partit polític per lluitar contra la pobresa i les desigualtats a la ciutat.

Propostes electorals de la Taula ‘Compromís local per garantir els drets socials’

Vídeo de la Taula del Tercer Sector ‘Compromís local per garantir els drets socials’

Recommended Posts