Drets dels infants28.10.2016 | UNICEF organitza l’acte ‘Invertir per garantir els drets de tots els infants’, dins del cicle ‘Debats en clau d’infància’. Tindrà lloc dijous 10 de novembre de 10 a 14h al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan 108, Barcelona).

La inversió en els drets de la infància

El Comitè Catalunya d’UNICEF fa el seguiment de l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant dins l’àmbit català. Aquesta norma insta els governs a prioritzar la infància en l’assignació de recursos i a adoptar les mesures necessàries per garantir l’efectivitat de tots i cadascun dels seus drets. D’aquesta manera, els pressupostos mostren el compromís de les institucions públiques amb els infants i els seus drets.

Per aquesta raó, l’organització vol plantejar el debat sobre la necessitat d’invertir en infància i el seu significat d’acord amb la convenció; a més d’exposar experiències internacionals que mostrin com es pot fer efectiva aquesta obligació. A Catalunya la inversió pública en infància ha estat inferior a la de la mitjana dels països de l’entorn; i les polítiques d’austeritat han posat de manifest la importància dels recursos econòmics per a la consecució de tots els drets dels nens i les nenes.

La jornada comptarà amb les intervencions d’experts com ara Jorge Cardona, membre del Comitè de Drets de l’Infant de les Nacions Unides i catedràtic de Dret internacional públic de la Universitat de València; Javier A. Curcio, expert en avaluació de polítiques públiques; Gabriel González-Bueno Uribe, especialista en polítiques d’infància d’UNICEF Comitè Espanyol; i Pau Marí-Klose, doctor en sociologia i professor del departament de Sociologia de la Universitat de Saragossa.

El programa complet ja està disponible. Podeu formalitzar la inscripció al debat via correu electrònic a catalunya@unicef.es. Per a més informació, contacteu Roger Garcia al 934 531 782.

Recommended Posts