09.10.2017 | Nota de premsa de la plataforma Església pel Treball Decent

No qualsevol treball, sinó un treball decent

  • La Plataforma Església pel treball decent denuncia que malgrat la recuperació econòmica, a Catalunya més de 380.000 persones amb feina no arriben a final de mes

 

  • Un centenar de persones es concentren a la Plaça de la Catedral per demanar sous dignes, menys temporalitat i més estabilitat laboral

 

Amb motiu del Dia Mundial del Treball Decent, diverses entitats d’Església s’han concentrat aquest matí a la Plaça de la Catedral per exigir no qualsevol treball, sinó un treball decent.

 

La concentració, que ha aplegat unes 100 persones, ha volgut ser una esmena a la totalitat al discurs oficial dels governants en matèria laboral. Afirmem que l’Església té molt a dir en el món del treball, i per aquest motiu ho hem volgut fer palès per mitjà d’aquest acte simbòlic.

 

Observem amb preocupació com, malgrat tenir un decreixement sostingut de l’atur, hi ha moltes persones vulnerables que encara es troben immerses en la precarietat laboral. Afirmem que treballar no significa sortir de la pobresa, ja que en 2016 un 12% (382.500 persones) de les persones que treballaven a Catalunya no arribaven a final de mes. Aquesta xifra s’ha vist incrementada en 0,8% (39.000 persones més) en relació al 2015 i un 3,4% en relació al 2008.

Recommended Posts