07.03.2017 | Actes en motiu del Dia Internacional de la Dona:

  • A nivell global, s’ha convocat una Aturada Internacional de Dones a més de 40 països inspirada en les vagues de dones d’Islàndia i de Polònia com a resposta a l’actual violència social, legal, sexual, política, moral i verbal que experimenten les donen a totes les latituds del planeta. A Catalunya s’hi ha adherit la iniciativa Vaga de totes, que convoca una aturada de dones el dimecres 8 de març de 12 a 12:30h. Durant l’aturada proposen varies formes d’actuar, com sortir de classe (si s’està estudiant), aturar la classe (si s’és professora) i explicar a l’alumnat perquè es fa, si es treballa a una empresa, fer una concentració a la porta durant l’hora d’esmorzar, si es treballa a casa, deixar la feina i penjar una pancarta al balcó. També es fa una a crida a totes les dones a manifestar-se a plaça Universitat a les 19h sota el lema “La revolució imparable de les dones”, una manifestació convocada per la Comissió unitària pel 8 de març. En el comunicat “Fartes i cansades, les dones diem prou!” s’exposen molts dels motius per adherir-se a la campanya i demostrar que sense les dones el món s’aturaria.

 

  • Barcelona Activa organitza la jornada ‘Fes visible el teu talent‘, on es donarà a conèixer projectes liderats per dones, es parlarà d’atracció de talent i es podrà participar en un networking amb les altres assistents. L’activitat comptarà amb la presència de dos testimonis: la Isabel Ramos, cofundadora de Bit Beauty Intelligence, i la Lourdes Torres, cofundadora de HeroBars. Comença a les 10 hores. Inscripcions obertes. D’altra banda, dijous 9 de març s’organitza una sessió aquest dijous “Dones que inspiren valors: Valor en acció” on es donaran a conèixer testimonis de dones treballadores que han superat tota mena d’obstacles, aprofundint en les competències i habilitats personals que fan servir en el seu dia a dia. L’activitat finalitzarà amb un networking per definir les fites professionals i descobrir eines concretes a aplicar en el procés de recerca de feina.

 

  • Casa Àsia organitza una  trobada de dones extraordinàries, d’origen cultural divers per conèixer les seves trajectòries atípiques, la seva visió de la situació de la dona basada en la seva experiència personal amb una perspectiva intergeneracional i intercultural. El format serà informal i permetrà el debat entre totes i tots. Tindrà lloc el 9 de març a les 19h a la seva seu (Antoni Maria Claret 167, Barcelona). L’entrada és lliure. Inscripcions obertes.

 

  • Enginyeria sense fronteres organitza la projecció del documental ‘Las damas azules‘, el 8 de març a les 21h al Casal de Joves Queix (Rocafort 236, Barcelona) amb la presència de la directora Bérengère Sarrazin i la voluntària d’ESF Julia Nueno. Des de fa més de vint anys, Yanacocha, la mina d’or a cel obert més gran de Llatinoamèrica, posa en perill els recursos hídrics. En aquest context, des del cor de la jalca andina, neix una resistència femenina sense marxa enrere. Ni els atacs ni la por han aconseguit parar a aquestes dones que, amb convicció i esperança, aixequen la veu de la lluita per preservar la vida, la Pachamama i l’aigua.

Recommended Posts