08.03.2017 | Diverses entitats d’ECAS realitzen activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona:

  • Cáritas Diocesana de Barcelona denuncia en una nota de premsa que el rostre de la pobresa és d’una mare sola. Destaquen que la meitat de les llars que atén Càritas Diocesana de Barcelona són llars amb fills i, d’aquestes, el 37% estan a càrrec d’una dona. A més, els contractes a temps parcial recauen majoritàriament en dones, fomentant la inestabilitat, la precarietat laboral i uns ingressos baixos. Tal com van apuntar a l’informe de FOESSA ‘La transmisión intergeneracional de la pobreza‘ (2016), el risc de pobresa en les llars monoparentals es veu incrementat quan aquesta la conforma una dona sola, cosa que provoca una doble desigualtat quan s’és dona i pobre.
  • Accem presenta a Madrid el curtmetratge Penélope i la campanya #ConLasRefugiadas, dirigida a acostar a la ciutadania la realitat d’aquestes dones exposades a amenaces, perills i violència pel fet de ser-ho, tant al seu pais d’origen com al llarg del seu viatge i, finalment, al pais de destí.
  • La Fundació Comtal organitza un esmorzar a la seva seu (Fonollar) de 11 a 13h per a reivindicar la igualtat de gènere, posar sobre la taula el drama del maltractament i fer visibles les desigualtats amb les que convivim avui en dia. Es mostraran diferents curtmetratges seleccionats per tractar els drets de la dona, entorn dels quals es generarà una mica de debat. També hi haurà un photocall amb polaroids per fer visibles les dones que formem part de la família Comtal. Per a més informació: 93 319 98 55. Persona de contacte: Sofia Caparrós
  • Intress convoca una aturada de 12 a 12:30h amb el lema #Nosotrasparamos per reclamar els Drets Humans de les Dones i la fi de les desigualtats, i aturar la violència masclista que provoca que el 38% dels assassinats de les dones al món sigui a mans de les seves parelles masculines (OMS ). A més, conviden a sumar-se a les manifestacions que se celebren aquesta tarda a diferents ciutats; a Barcelona, a les 19h a Plaça Universitat amb el lema ‘La revolució imparable de les dones’.
  • L’Associació Salut i Família, mitjançant un comunicat per aquest 8 de març, destaca el seu paper com a entitat fermament compromesa en la lluita contra la violència masclista i, de manera específica, en la detecció i atenció precoç a la violència de parella.  La seva presidenta, Assumpta Baig i la seva directora, Elvira Méndez, participaran a l’Acte Institucional del Dia Internacional de les Dones a la Generalitat de Catalunya en representació de l’entitat.

Recommended Posts