Acte dia tartamudesa20.10.2016 | Amb motiu del dia internacional del coneixement de la tartamudesa, l’ATCAT – Associació de la Tartamudesa de Catalunya organitza una jornada amb conferència i col·loqui. Tindrà lloc dissabte 22 d’octubre d’11 a 13.30h a la Casa Elizalde (València 302, Barcelona).

La conferència introductòria anirà a càrrec del navegant i membre de l’ATCAT Jordi Clapés, qui explicarà el seu projecte de donar la volta al món a bord del veler Augusta. Posteriorment, el mateix Clapés participarà al col·loqui sobre l’ATCAT i la tartamudesa juntament amb la psicòloga terapeuta, Anna Bagó, i el president de l’entitat, Josep Sansalvador. Per a assistir a l’acte, confirmeu la vostra assistència al correu info@atcat.org o truqueu al 689520278.

Conèixer la tartamudesa

Es calcula que l’1% de la població mundial pateix tartamudesa, que es caracteritza per les repeticions i interrupcions involuntàries en l’emissió de les paraules. A Catalunya un 75.000 persones són “disfluents”, de les quals un 5% són infants. Per donar-los suport, l’ATCAT treballa de manera continuada per la conscienciació de la societat amb la intenció de lluitar contra els falsos mites i la discriminació que pateixen les persones que tartamudegen.

Entre les accions que es duen a terme hi ha els grups d’autoajuda a Barcelona i Lleida per a les persones adultes afectades, les xerrades a col·legis sobre prevenció i detecció del trastorn als infants per part de docents, i sobre el bullying escolar adreçat als infants; cursos, tallers de superació personal i coaching; i jornades d’informació a logopedes. Contacteu l’ATCAT per a més informació.

Recommended Posts