El Grup de Teatre Social de Femarec protagonitza el documental ‘Un dia de Glòria’, que s’estrena demà dimarts a les 20.15 hores als Cinemes Verdi Park i recull els preparatius de l’obra de teatre ‘El discret de la gàbia’.

12.12.2011 | Un grup de dotze actors es reuneixen al Centre Cívic del Besós. Tots treballen a Femarec, entitat amb gairebé un 80% de la plantilla integrada per persones amb discapacitat psíquica i/o amb trastorn mental i dedicada, entre d’altres tasques, a la gestió i recollida selectiva de residus. Des de fa 14 anys tenen una cita amb la directora i actriu Glòria Rognoni (que havia estat membre d’Els Joglars) per preparar l’obra que representaran a finals d’any al Teatre Victòria. En aquesta ocasió, el muntatge es titula ‘El discret encant de la gàbia’.

Un dia de Glòria recull la vida d’aquests dotze actors protagonistes que amb l’estrena d’aquest nou espectacle sumen ja 15 obres teatrals, destacant algunes amb diversos reconeixements com la Menció d’Honor dels Premis Ciutat de Barcelona 2004 en l’apartat d’Arts Escèniques, el Premi Arlequí de la Federació de Grups de Teatre Amateur 2009, o el Premi Ciutat de Sant Cugat per la direcció de Glòria Rognoni. Fins i tot la poetessa Marta Pessarrodona i el dramaturg Josep Ma. Benet i Jornet han escrit el guió en algunes ocasions. El Grup de Teatre Social ha estat convidat també a actuar a diverses ciutats de l’estranger, com Lisboa, Liverpool i Trieste.

El documental és una producció de Lemure, amb guió d’Inés García-Albi (Jaime Gil de Biedma, retrato de un poeta), i realitzat per Antonio Cortés Moro (Jaime Gil de Biedma, retrato de un poeta, La boda de Rita i La Rússia de Jodorkovsky), on es retrata la rutina laboral dels seus protagonistes a Femarec, la seva connexió amb el Teatre Social, els seus dubtes, il·lusions i nervis fins el dia de l’estrena.

Nota de premsa de Femarec (pdf)

Recommended Posts