Congrés Tercer Sector - imatge d'un grup de treball de l'anterior congrés26.04.2016 | La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social ha publicat el programa del V Congrés del Tercer Sector, que tindrà lloc del 14 al 17 de juny sota el lema ‘Créixer socialment’.

Un total de 37 ponents nacionals i internacionals, especialistes en diversos àmbits, participaran tant als col·loquis com als debats del congrés. La periodista Mònica Terribas serà l’encarregada de presentar i moderar la inauguració del congrés. D’altra banda, el filòsof  i professor universitari, Xavier Antich pronunciarà la conferència inaugural sota el títol ‘Créixer socialment: la batalla per la dignitat pendent’.

Dimecres 15 de juny tindran lloc els col·loquis, amb experts en polítiques socioeconòmiques i entitats no lucratives. Hi participaran Jordi Vaquer, director de l’Open Society Initiative for Europe; Ricard Gomà, director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, i membre de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP); i M. Àngels Cabasés,  professora de la Universitat de Lleida i membre del Centre de Recerca sobre Joventut i Societat (JOVIS).

Els debats tindran lloc al llarg dels dos primer dies de congrés, on 24 ponents reflexionaran i faran propostes per abordar els reptes més importants per les entitats, com ara la transformació digital del tercer sector, l’atenció integrada social i sanitària, la inversió en projectes socials o l’habitatge com a centre de l’estratègia d’exclusió. Peter Lamberghts, responsable de polítiques i portaveu d’Onafhankelijk  Leven (moviment flamenc per a la Vida Independent); Elaine Mead, presidenta executiva de NHS (National Services Scotland), de Highland, Escòcia; Xavier Pont, ‎cofundador de Ship2B; i Roger Xancó, coordinador de Llars Residències d’Arep són alguns dels noms destacats.

Per últim, el congrés serà l’aparador de 154 experiències de projectes socials innovadors, tant en la gestió com en la intervenció social, que es podran conèixer en l’Àgora d’experiències i en les visites a les entitats. El llistat complet d’experiències ja està disponible.

La inscripció continua oberta, amb diverses modalitats d’entrada, i es poden obtenir descomptes fins el 13 de maig, a més de reduccions per grups o per a entitats membres de la Taula. Consulteu tota la informació al web del congrés.

Recommended Posts