cartell 29maig2016.indd25.05.2016 | ECAS, com a membre de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, s’adhereix a aquesta manifestació unitària convocada per entitats socials, sobiranistes, sindicals i culturals de Catalunya, juntament amb l’adhesió d’alguns partits polítics –ERC, CUP, ICV i PSC–, diumenge 29 de maig per a protestar contra les accions del Tribunal Constitucional espanyol (TC) en les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. La suspensió de les lleis d’emergència residencial i energètica i la llei d’igualtat o el buidatge de competències de la cambra catalana són algunes de les raons que motiven l’acció.

Sota el lema ‘Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real’, la marxa sortirà a les 12.00 des de la plaça d’Urquinaona i arribarà davant la delegació del govern espanyol, al Pla de Palau. Els convocants critiquen els recursos d’inconstitucionalitat del govern en funcions de l’Estat espanyol i les lleis que han implicat la pèrdua de drets polítics, socials i laborals, a més de la retallada de serveis públics. També destaquen un augment de la pobresa i les desigualtats socials, i la manca d’instruments per a combatre-les. En aquest context, es considera urgent d’aprovar la ILP de la Renda Garantida Ciutadana.

A més, es reivindiquen el dret d’habitatge i d’educació pública de qualitat, el dret d’una sanitat pública per a tothom i els drets de les persones consumidores. A més, es reclama una societat inclusiva, el dret d’una feina digna, aturar les retallades començant per la darrera reforma laboral, lluitat per la igualtat de sexes, com a pas per a assolir la qualitat democràtica i, finalment, la necessitat d’un contracte polític amb la ciutadania per l’ocupació digna, els drets socials i la democràcia real.

Les entitats que s’hi han adherit són: CONFAVC, FAVB, FAPAC, CCOO, UGT, Òmnium Cultural, ANC, Assat.50, AICEC-ADICAE, Comissió Promotora de la ILP Renda Garantida de Ciutadania, Pobresa Zero – Justícia Global, Taula d’Entitats del Tercer Sector, Súmate, AMI, Avalot, Acció Jove, AJEC, CNJC i Intersindical-CSC. ECAS en forma a través de la Taula del Tercer Sector com de Pobresa Zero – Justícia Global.

Recommended Posts