20170626_IGOP26.06.2017 | Organitza Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’IGOP organitza la 4ª edició de l’escola d’estiu, sota la temàtica ‘Fer front a les desigualtats. El paper de les polítiques socials i l’acció comunitària.’ Aquesta es durà a terme del 26 al 29 de juny en horari de tarda.

L’Escola d’Estiu es proposa analitzar el paper que poden jugar les polítiques socials i l’acció comunitària a l’hora de garantir i d’ampliar els drets socials per a tothom, reduint les desigualtats. La crisi i l’austeritat han actuat com a potents acceleradors de les desigualtats socials i territorials a les ciutats, colpejant amb especial duresa els col·lectius i els barris més vulnerables. La feble recuperació econòmica actual no sembla suficient per a revertir aquesta tendència. La crisi ens deixa com a llegat unes ciutats més polaritzades a nivell social i territorial, i també un sector públic més afeblit, amb un marge de maniobra fortament restringit per la política de l’austeritat.

En el marc d’aquesta temàtica general, es posarà l’accent en tres aspectes que posen en valor diferents línies de recerca desenvolupades per l’IGOP en els darrers anys:

  1. els impactes de l’austeritat sobre les polítiques locals i el marge de maniobra de les ciutats en aquest context
  2. les estratègies comunitàries en l’àmbit escolar com a estratègia de reducció de les desigualtats educatives
  3. les desigualtats que existeixen en l’àmbit de la cultura i les accions per promoure l’equitat d’oportunitats i recursos

Programa

Inscripcions

Recommended Posts