20170622_congresprofessions_sectorialacciosocial23.06.2017 | Nota de premsa de la Intercol·legial

  • La sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats de la Intercol·legial de Col·legis Professionals defensa “l’apoderament individual i col·lectiu per construir una societat més justa”
  • La declaració institucional s’ha fet pública en el marc del Congrés de les Professions, que se celebra fins el 4 de juliol a Catalunya

 

Els col·legis professionals vinculats als àmbits social, de l’ensenyament i de les humanitats, agrupats en una de les branques sectorials de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, han fet pública avui una declaració institucional en què posen de manifest la seva vocació de servei a la ciutadania i la seva voluntat d’implicar-se i pronunciar-se des de la seva vessant més activista, impulsant “la mobilització en defensa els drets socials i de ciutadania”.

La lectura del document ha tingut lloc en un acte amb el títol ‘Professionals de l’àmbit social i educatiu, al servei de qui?’ celebrat a Barcelona en el marc del Congrés de les Professions, un esdeveniment vertebrador de l’entorn dels col·legis per compartir coneixement, visió i oportunitats davant dels nous escenaris. Des del passat 31 de maig i fins el proper 4 de juliol tindran lloc més de cent actes a les seus de diversos col·legis de Catalunya, amb temàtiques pròpies i sectorials. La trobada es clourà amb la presentació de les conclusions generals i un espai de networking al Museu Marítim de Barcelona.

La Comissió Sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats ha contribuit a la convocatòria amb una conferència del filòsof Josep Mª Esquirol al voltant de de la comunitat amb el fil conductor de la fraternitat. Al final de la xerrada, les deganes i presidentes dels col·legis organitzadors han llegit un text elaborat amb motiu del Congrés en què declaren que, més enllà de “vetllar per la bona praxi dels professionals” i prestar servei a les col·legiatures,  “qui dóna sentit a la nostra missió és, en última instància, la ciutadania”.

A banda de “garantir la competència i l’ètica professional dels treballadors i les treballadores per servir la ciutadania de la millor manera possible, sempre en compliment dels nostres codis deontològics”, els col·legis recorden que “el marc legislatiu actual i la nostra vocació de servei ens situen en una posició d’accessibilitat i absoluta receptivitat a tot allò que ens pugui plantejar qualsevol ciutadà o ciutadana”. A més, subratllen la seva proximitat amb “les persones, les famílies i els col·lectius organitzats per promoure conjuntament canvis que millorin les condicions de vida de tota la població” i afirmen que el seu compromís es materialitza “prenent part en les lluites i els moviments que ens fan avançar com a societat”.

Els temps convulsos que vivim requereixen la màxima participació i corresponsabilitat per part de tothom i els professionals són conscients que la seva posició els permet “observar i incidir en la realitat social per fer visibles situacions d’injustícia i combatre-les” en la mesura de les seves possibilitats. És per això que apel·len al seu “esperit crític i constructiu” per contribuir a la transformació social i defensen “l’apoderament individual i col·lectiu per construir una societat més justa i cohesionada, amb igualtat d’oportunitats per a tothom”.

+info al web del Col·legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT)

Recommended Posts