20180904_Web-guanyem-hi-tots04.09.2018 | Organitza Federació Catalana de Voluntariat Social

‘Guanyem-hi Tots!’ és una eina a l’abast de les entitats que permet donar una segona vida útil als materials i productes que empreses i particulars poden publiquin en forma de donacions. Les organitzacions sense ànim de lucre els poden sol·licitar per cobrir les seves necessitats (aparells electrònics, material d’oficina, mobiliari, joguines, etc.). La categoria de producte a triar és àmplia i varia en funció de la demanda de les entitats. A més, al web hi ha una secció on elles mateixes poden fer crides de producte i publicar allò que necessiten.

La reutilització és una manera d’alinear-se amb la prevenció de residus allargant de la vida útil dels productes.

Exemples reals de com entitats socials donen una segona vida als productes

1. Gots creatius per dibuixar somriures als infants amb càncer
AFANOC ha reaprofitat fins a 216 unitats de gots de vidre Saguaro Glasses, donats per l’empresa de disseny DOIY, per a La Casa dels Xuklis, una llar d’acollida pels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Els gots, amb forma de cactus quan es munten, es fan servir per als àpats diaris al menjador i, d’aquesta manera, la reutilització d’aquest producte ha evitat la generació de 49kg de CO2.

2. Articles de festa per celebrar la inclusió a La Mina!
Màscares d’ossos i conills, caretes fluorescents i pinyates són alguns dels materials que l’Associació Casal Infantil La Mina ha reaprofitat per a les activitats que fan amb la quitxalla. Fins a 78 unitats de producte que, d’altra banda, haguessin anat a parar directament a la deixalleria i que, amb l’adquisició de la donació, poden acompanyar amb il·lusió i alegria les celebracions amb els infants de l’entitat.

3. Una nevera per refrigerar productes ecològics!
L’Associació Dolça Revolució, situada a Balaguer, va publicar una demanda al ‘Guanyem-hi Tots!’ en la qual demanava una nevera per refrigerar els aliments ecològics de l’entitat. L’empresa Sincro de reformes integrals i interiorisme de Barcelona ha hagut de desfer-se d’una nevera en bon estat d’un dels pisos que reforma i, conseqüentment, ha pogut cobrir la demanda de l’associació lleidatana. Actualment, tenen la nevera plena de cremes de verdura, fruita i altres aliments.

4. Un DVD pel projecte Sabadell Sostre
El Parlament Europeu a Barcelona ha fet una donació d’un aparell de DVD que l’associació Actua Vallés ha reutilitzat. El reproductor de pel·lícules s’ha instal·lat en un dels pisos del projecte Sabadell Sostre, programa de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell destinat a donar suport a persones sense sostre, sense llar o amb un habitatge insegur o inadequat. Amb aquest aparell, les estones als pisos es podran fer més amenes.

5. Aparells informàtics i telèfons que fan salut!
La Fundació Salut i Comunitat és una entitat destinada a la prevenció i sensibilització sobre diverses problemàtiques socials i sanitàries. Gràcies a una donació de Barcelona de Serveis Municipals (BSM), l’entitat ha reutilitzat diferents models informàtics de la marca HP (HP COMPAQ DC 5800, HP COMPAQ PRO 4300, HP DC 7100) i telèfons Alcatel per fer trucades d’oficina. Segons dades del portal Donalo.org, només a l’Estat espanyol cada persona genera 16kg de residus d’aparells electrònics cada any. BSM també ha fet altres donacions importants com 9 motocicletes en bon estat.

 

Recommended Posts