23.02.2017 | La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària organitza dissabte 4 de març la IIIa Jornada Ciutadana de 10 a 14h a la Casa del Mar (Albareda, 1, Barcelona). El programa inclou una xerrada inicial i dos debats:

10h Píndola de benvinguda: «La necessària fiscalitat justa per a revertir les desigualtat», amb Iolanda Fresnillo, activista social membre de la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute i de la cooperativa EKona

10:15h Taula rodona: «I si perseguim (de debò) el frau i l’elusió fiscal?». Quina és la situació del frau i l’elusió fiscal a casa nostra? I a nivell europeu? Hi ha mesures efectives per combatre’l? Quines haurien de ser?  Diferents experts en la matèria intercanviaran opinions des dels diversos punts de vista, d’acord als càrrecs i responsabilitats que ocupen actualment.

  • Alex Madariaga, advocat fiscalista, exfuncionari de l’Agència Tributària Catalana i de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Membre d’ATTAC Catalunya
  • Lluís Salvadó, secretari d’hisenda del Govern de la Generalitat de Catalunya
  • Ernest Urtasun, eurodiputat del grup Verds/ALE. Membre de la comissió d’investigació del cas LuxLeaks
  • Conduirà el debat Milagros Pérez Oliva, periodista de El País

11:45h Descans

12:15h Interludi teatral amb Anxo Baranga: «Construir i deconstruir el capitalisme»

12:30h El necessari canvi cultural: «Fiscalitat Justa a la nostra vida quotidiana»

  • «Fiscalitat justa a l’escola?». Pedro Gozalbo, president de l’Associació d’Ensenyants d’Economia i Empresa. Membre de la PLEEC (Plataforma per una educació en economia crítica i plural).
  • «La fiscalitat en l’Economia del Be Comú, una alternativa?». Francesc Picanyol, membre de l’Associació Catalana per al foment de l’Economia del Bé Comú.
  • «El perquè de l’objecció fiscal a la despesa militar». Maria de Lluc Bagur, membre del Centre Delàs.
  • «Mesures fiscals per respondre a la massificació turística». Assemblea per un Turisme Sostenible.
  • «Campanya: Zones Lliures de Paradisos Fiscals». Patrícia Cantarell, membre d’Oxfam Intermón i de la Plataforma per una Fiscalitat Justa.

Després del debat obert es donarà pas a un aperitiu de confluència. L’entrada és gratuïta amb aportació voluntària per cobrir despeses. Cal inscriure’s i per a més informació es pot contactar amb fiscalitat@gmail.com. La jornada compta amb la col·laboració de la plataforma Pobresa Zero – Justícia Global, Oxfam Intermón, Parlament Ciutadà, Plataforma per una educació en economia crítica i plural, Centre Delàs d’estudis per la pau, Economia del Bé Comú, LaFede.cat, Auditoria Ciutadana del Deute i Assemblea per un Turisme Sostenible.

 

Recommended Posts