Jornada Romest sobre habitatge05.12.2016 | Romest, Xarxa per a l’observatori de la situació de la població gitana procedent de l’Est d’Europa a Catalunya, impulsada i coordinada per Vincle, organitza la tercera jornada ‘Obrint Portes’, amb el lema ‘Habitatge i famílies gitanes de l’est’. Tindrà lloc dimecres 14 de desembre al centre cívic Pati Llimona (Regomir 3, Barcelona).

La trobada treballarà de manera monogràfica el rol de l’habitatge a les estratègies d’inclusió social del col·lectiu gitano i les perspectives d’intervenció sota l’òptica de l’actual desplegament de la llei 24/2015 i de les polítiques d’habitatge municipals.

L’habitatge com a estratègia d’inclusió

Durant la jornada es presentarà el mapa de l’habitatge des del coneixement de les entitats i serveis de la Xarxa Romest. Òscar López, investigador de la UAB, parlarà de l’evolució en l’accés a l’habitatge i mobilitat de les famílies gitanes de l’est. En l’apartat d’experiències i processos locals, es presentaran els projectes d’acollida i mediació comunitària del Consorci Salt – Gironès, de Fundación Secretariado Gitano i de l’equip de mediació i suport a les comunitats de Santa Coloma de Progess.

La taula rodona ‘Possibles respostes institucionals als reptes plantejats i recursos factibles’ tancarà la trobada. Comptarà amb les intervencions de Joan Batlle, director de l’àrea social de l’Agència de l’habitatge de Catalunya; Gerard Capó, director tècnic d’ús digne de l’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona;  i Xavier Mauri, director de la Fundació Hàbitat3.

El programa provisional està disponible. Per assistir-hi, cal confirmar la inscripció al correu electrònic romest@vincle.org.

Recommended Posts