19.03.2021 | Nota de premsa d’Integramenet

Acabem de posar en marxa una campanya de captació de fons amb l’objectiu de poder adquirir una grua de transferència per fer mobilitzacions per a persones amb mobilitat reduïda per instal·lar-la a l’aula de formació de serveis d’atenció domiciliària (SAD) que tenim a la fundació. Amb aquesta grua, les persones que fan formació SAD podran fer pràctiques de mobilitzacions de persones en situació de dependència que fan servir aquest tipus d’equipament en el seu dia a dia.

Les grues de transferència serveixen per realitzar les mobilitzacions , ajuden a portar a l’usuari/a del llit a la cadira, de la cadira a la butaca, a l’wc, etc. Realitzen transferències des de la posició d’assegut a la posició de tombat, d’estirat a assegut o d’assegut a assegut. Són una eina per a que cuidadores i cuidadors tinguin cura de sí mateixos, física i emocionalment, per evitar lesions, mals d’esquena, etc. i així oferir una  millor atenció a les persones sense mobilitat o amb mobilitat reduïda. Es molt important dotar la fundació del material necessari en la formació de les futures treballadores i treballadors de la cura a les persones.

La situació econòmica de les entitats del Tercer Sector arrel de la pandèmia, com en tants altres sectors, no és la més optima. Per això el recolzament de totes les persones, empreses i entitats que fan possible l’acció diària de la Fundació Integramenet és ara tan necessari. Una grua de mobilització suposa un cost d’uns 500 € que ara no estem en situació d’afrontar.

Una aportació en favor del bé comú

L’envelliment de la població dels barris d’influència de la fundació i la trajectòria acumulada en intermediació laboral en el servei d’atenció a les persones i la llar és una oportunitat, i sovint l’única alternativa realista, per donar resposta a algunes de les necessitats de subsistència de persones ateses en situació d’irregularitat sobrevinguda i també a les necessitats de les famílies que cerquen aquests serveis degut al seu nivell  socioeconòmic.

Més del 70 % de les persones ateses a Integramenet es troben en situació d’irregularitat sobrevinguda, és a dir, no disposen de permís de treball, per la qual cosa, les dificultats d’accés al treball ordinari les situa en alt risc d’exclusió per la subsistència diària. El Servei d’Ocupació de la Fundació Integramenet inclou formació i capacitació sociolaboral per competències per a tothom, independentment de la seva situació administrativa. Ja que les persones en situació irregular tenen una major dificultat no només a l’hora de buscar feina sinó també a l’hora de rebre una formació adequada.

Integramenet, suposa un punt de referència per a totes les persones que pateixen precarietat laboral i/o que estan en situació d’atur, i un altaveu per exigir el Dret al treball digne. Treballem els processos d’orientació i inserció laboral a través d’ itineraris personalitzats preferentment amb persones residents a Santa Coloma de Gramenet.

Si vols fer una aportació per a que les persones que atenem a Integramenet es puguin formar amb el material adequat tens aquestes opcions:

  • Transferència bancària: ES28 2100 3253 9122 0005 4573
  • A través de Bizum: el nostre identificador és 00818

Podeu consultar els beneficis fiscals de les donacions a la Fundació Integramenet aquí.
Qualsevol aportació, per petita que sigui, és molt valuosa per l’entitat.

Recommended Posts