Imatge de la festa del comerç just11.05.2016 | La campanya Som Comerç Just i Banca ètica, antiga Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, se celebra aquest dissabte 14 de maig arreu de Catalunya amb motiu del Dia Internacional del Comerç Just, sota el lema ‘Desconnecta’t del capitalisme, instal·lat les alternatives’.

Amb aquesta iniciativa es vol promoure les alternatives de consum justes i solidàries a Catalunya, siguin comerç just, banca ètica, proveïdors d’energia, telecomunicacions o programari.

L’actual sistema de consum promou les desigualtats i crea contradiccions en els consumidors pel tipus d’inversions que fan els bancs, la deslocalització d’empreses a països del sud o les condicions laboral dels treballadors, entre altres. Per això, la campanya vol visibilitzar opcions que ja funcionen en l’àmbit de la banca ètica i el cooperativisme.

Durant els actes, que se celebraran a més de 30 municipis de Catalunya, es podran fer les gestions per canviar-se a les alternatives de consum que hi seran presents, com Fiare, Oikocredit, SomEnergia, SomConnexió o Alternativa3. El consorci impulsor està format per SETEM Catalunya, Alternativa 3, Fiare, FETS-Finançament Ètic i Solidari- i OxfamIntermón i la XES. El manifest de la campanya es pot llegir aquí.
 
[vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/H6cr5rnSnRs”]

Recommended Posts