02.06.2020 | Nota de premsa de La Confederació

Barcelona, 30 de maig de 2020
Aquest matí La Confederació s’ha reunit amb el Conseller Chakir El Homrani, el Secretari general, Josep Ginesta, el Secretari Afers Socials, Cesc Iglesies, la Secretària Infància, Georgina Oliva, i el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, per abordar el desplegament del “Pla de mesures urgents per la reactivació econòmica del Tercer Sector Social de Catalunya #Covid-19”. Aquest trobada s’emmarca en l’espai d’interlocució que La Confederació té amb el conjunt del Govern i després de la resposta conjunta que es va rebre per part del President de la Generalitat i del mateix Conseller.

Com a entitat representativa del Tercer Sector Social de Catalunya, s’ha acordat la participació de La Confederació a un grup de treball vinculat al Pla per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la COVID-19 que està impulsant el Govern i que es preveu que s’activi properament. Igualment, s’ha acordat prioritzar les mesures en funció de la urgència derivada de la crisi, establint un pla d’acció a curt i mig termini.

El Conseller ha posat en valor la vocació de servei públic de les entitats socials del país i ha expressat la importància de disposar de dades per quantificar l’impacte econòmic de la pandèmia en el conjunt del Tercer Sector. Coincidim en aquesta necessitat i per això en aquests moments – i precisament amb el suport del Departament – La Confederació està impulsant l’Anuari Especial #Covid-19, una recerca per conèixer l’impacte econòmic, laboral i organitzatiu de la pandèmia al Tercer Sector. Pel moment, el què La Confederació ja ha quantificat és un primer impacte estimat en més de 618 milions d’euros, de l’1 de març al 31 de maig, entre sobrecostos i pèrdua d’ingressos en l’activitat.

Si bé totes les mesures no tenen el mateix grau de complexitat i de ben segur que caldrà aprofundir-hi per arribar acords satisfactoris per ambdues parts, La Confederació celebra que es comparteixin qüestions clau com la necessitat de tenir un sector social fort com a pilar fonamental de l’Estat del Benestar, o la urgència de la revisió de les tarifes dels serveis públics d’atenció a les persones per avançar decididament cap a la millora de les condicions laborals de les professionals del sector. Sobre aquest punt, fa temps que La Confederació té una proposta clara d’escenari plurianual d’increments per assolir l’equiparació salarial amb la funció pública, sota el premissa d’igual feina, igual salari.

Igualment, i tal com es posava ja de manifest en el Pla de La Confederacio, s’ha compartit la importància d’involucrar el món local en la resposta i desplegament d’algunes de les mesures proposades per fer front a les conseqüències socials i econòmiques de la crisi sanitària la Covid-19.

Finalment, el Conseller i el seu equip han expressat una vegada més el seu compromís i voluntat de mantenir vies de diàleg i interlocució obertes amb La Confederació i ens hem emplaçat a seguir treballant conjuntament per fer front als reptes, vells i nous, que tenim per endavant.

Recommended Posts