Les zones verdes dels barris de Ponent, a Tarragona, són l’escenari de la campanya “Viu el carrer, viu les zones verdes”, amb què la Fundació Casal l’Amic i l’Àrea de Promoció Econòmica del Pla Integral de Campclar donen a conèixer les intervencions que s’han dut a terme per part de l’Ajuntament en el marc de les actuacions de la Llei de Barris. Les activitats es realitzaran el proper dissabte, 19 de març, des de les 9 fins les 14 hores en diferents espais, parcs i places de Campclar, Torreforta, La Granja i El Pilar.

Amb l’activitat “Viu el carrer, viu les zones verdes”, la Fundació Casal l’Amic i el Pla Integral de Campclar posen en valor la creació i adequació de diferents zones verdes per tal que la comunitat conegui les noves possibilitats que ofereixen els barris. Tot i que Campclar (plaça Major) serà l’epicentre de les intervencions i el seu veïnat és el principal beneficiari, també s’arribarà a altres zones per tal d’aconseguir el trànsit de persones entre diferents espais de la Zona Ponent de la ciutat. A més, s’aconseguirà millorar la imatge del barri i es generaran espais de trobada pels veïns.

La dinamització es basa en les propostes que fan els equips d’educació de carrer de la Fundació Casal l’Amic, A Peu de Carrer i Fem Barri A Peu de Carrer. Els objectius són posar en valor els nous espais verds, promoure l’espai públic com a entorn educatiu i de socialització positiva, generar punts de trobada per cohesionar la comunitat i gaudir dels parcs i de les places amb activitats fora de la quotidianitat.

La proposta de dinamització agrupa els espais en tres itineraris paral·lels, cadascun dels quals presenta un recorregut d’activitats en forma de gimcana. Hi estan cridats a participar els infants, els joves i les  famílies de Ponent, que si opten per l’itinerari 1 hauran de superar proves lúdiques al Parc Félix Rodríguez de la Fuente (La Granja), al Parc Zona Esportiva (Campclar) i a la Plaça Major (Campclar). La zona de Cobasa (Campclar), el Parc del Mediterrani (Campclar)  i la Plaça Major (Campclar) conformen l’itinerari 2, mentre que el 3 el tracen la Plaça del Tarragonès (Torreforta), el Parc del Pilar (El Pilar) i la Plaça Major (Campclar).

Cada espai disposarà d’un petit estand on s’hi ubicarà l’entitat que organitza i desenvolupa l’activitat (Associació Joclar, Associació AFAC, GELSTO, Grup de Diables Foc i Gresca, Associació de Veïns Campclar, Associació de Veïns Campclar Zona Esportiva o Acadèmia Alhambra). Les activitats inclouran diferents tallers, una ludoteca, un torneig de futbol, un taller de xapes i una biblioteca, entre d’altres. Els participants que completin un itinerari obtindran com a premi una samarreta amb l’eslògan de la jornada, que s’entregarà a la Plaça Major. En aquest espai es farà l’acte de cloenda de la jornada, de 12 a 14h, així com diverses activitats animades per la companyia Pa Sucat. L’entitat H20 hi desenvoluparà un taller de begudes saludables, i una exposició de fotos mostrarà els espais de Campclar on s’ha fet intervenció.

Recommended Posts