10.11.2020 | Nota de premsa de la Fundació Comtal

  • L’objectiu del repte és donar resposta a les desigualtats educatives i garantir l’accés a l’educació dins i fora de l’escola.
  • Més de 310 infants i joves en situació vulnerable rebran material escolar, dispositius tecnològics i materials de protecció front la Covid-19, per tal de poder seguir les classes a distància durant períodes de confinament.

La situació sanitària actual ha deixat en evidència les diferències d’accés a l’educació per part d’infants i joves que no disposen en el seu entorn, de mitjans econòmics, recursos i/o coneixements tecnològics. Són molts i moltes les que no han pogut ni poden seguir les classes en períodes de confinament a causa de la manca de dispositius o connexió a internet a les seves llars, o per falta d’espai i material escolar.

Davant d’aquesta situació, la Fundació Comtal llança amb motiu del #GivingTuesday un repte solidari a la plataforma “migranodearena” per donar resposta a les desigualtats educatives que s’han agreujat durant la pandèmia.

L’objectiu del repte és aconseguir 2.000€ per evitar que infants i joves sense recursos es quedin enrere en els aprenentatges de l’escola a causa de la seva situació socioeconòmica.
A través del crowfounding solidari, empreses, escoles i particulars podran donar, implicar-se i aportar el seu granet de sorra perquè l’entitat pugui:

  • Comprar material tecnològic, com per exemple portàtils, pendrives i targetes amb accés a internet.
  • Comprar kits de material escolar i enviar-los als infants quan hagin de fer quarantena o aïllar-se seguint protocols de les autoritats sanitàries.
  • Comprar material sanitari de protecció: mascaretes i gels per mantenir la salut de l’equip educatiu i dels infants, joves i famílies que atenen.
  • Comprar aliments perdurables i productes d’higiene, que es repartiran a 19 infants i joves sense suport familiar que viuen a l’àrea residencial de la fundació.

Dades d’impacte de la campanya de l’any passat:

En 2019 van participar 20 escoles, empreses i organitzacions solidàries. Més de 53 persones es van apropar a la Fundació Comtal per portar aliments i col·laborar econòmicament. Es van beneficiar 250 infants, adolescents i joves.

Vídeo de la campanya

Recommended Posts