17.11.2016 | Nota de premsa de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

  • Exigeix el compliment de la Llei 24/2015 a les empreses subministradores.
  • Oriol Illa ha presentat la proposta de conveni a la porta de la seu de Gas Natural a Barcelona.
  • Gas Natural va tenir 1.502M € de beneficis el 2015.

 

La Taula del Tercer Sector ha presentat aquest dimecres a la porta de la seu de Gas Natural a Barcelona una proposta de convenir a Gas Natural que permeti talls de subministraments a persones vulnerables.

Oriol Illa demanat a Gas Natural que assumeixi les conseqüències inhumanes, que és tallar els subministrament i ha demanat que “signi un conveni de compromís que s’ha negat a signar des de fa mesos”. El conveni ha de garantir una participació de l’empresa en el Fons solidari de pobresa energètica amb una dotació econòmica. I, també, ha demanat que el conveni aporti transparència de la companyia cap a l’administració pública i saber quines llars estan en una situació de vulnerabilitat energètica. Aquest conveni presentat avui està parteix del document ja signat entre el Govern i 13 empreses subministradores d’aigua.

Oriol Illa ha ressaltat que “l’any 2015 Gas Natural va tenir el 2015 1.502 milions d’euros de beneficis, dels quals 933 milions es van destinar a dividends. És una qüestió de justícia. Les companyies fins ara no han fet res per els col·lectius vulnerables”. “Les empreses no estan obligades a signar un conveni, és cert, però també estan obligades a no tallar els subministraments i ho han fet. Actuen amb una impunitat total” ha conclòs.

El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa ha lamentat que “l’instrument sancionador ha estat poc utilitzat per les administracions. Els poders públics han d’aplicar els mecanismes que tenen per obligar a les empreses que protegeixin els col·lectius vulnerables”. “Si haguéssim utilitzat l’instrument sancionador de forma preventiva i amb més intensitat, probablement seria més difícil que es repetissin casos com el de Reus. Les decisions arriben massa tard. Les sancions es podrien haver posat abans” ha sentenciat.

Recommended Posts