05.07.2021 | Presentació de la web ‘VULL AVORTAR‘, de l’Associació Drets Sexuals i Reproductius

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius crea un lloc web per fer front a la desinformació sobre l’avortament

L’Associació, després de més de 30 anys en la lluita pel dret al propi cos i acompanyant a milers de dones en aquest procés, creu que és imprescindible generar un espai d’informació fàcil, accessible, veraç i fiable perquè totes puguem trobar la informació correcta. Per aquest motiu, han impulsat la pàgina web vullavortar.org, duta a terme a partir de l’activisme col·laboratiu i finançada a través d’un Verkami on han participat desenes de persones i entitats de tot el territori.

Avortar ha estat sempre una pràctica estigmatitzada, castigada i amagada sota el pes d’una moral que l’ha convertit en tabú. Els moviments feministes lluitem arreu del món per garantir la sobirania corporal de totes les persones i reconèixer l’avortament com un dret imprescindible per construir societats justes. Tot i les lluites, a casa nostra encara hi ha moltes qüestions pendents i, la clau n’és la informació:

Què he de fer si vull avortar?A qui ho pregunto? On busco la informació?És gratis? I si no tinc targeta sanitària?Fins quan puc avortar?

Aquestes són algunes de les preguntes que es fan les dones i que sovint queden sense resposta perquè la informació no és fàcilment accessible.

La pàgina web conté la informació més important que ha de saber qualsevol persona per accedir a un avortament: on es fa, qui ho fa, com ho fan, fins quan, en quines condicions, els terminis legals i els drets a exigir. És a dir, conté informació eminentment pràctica, molt ben explicada i en actualització permanent i està pensada per ser un espai dinàmic, on cadascú pugui plantejar el seu cas concret i rebi la resposta als seus dubtes i necessitats específiques. Ha estat redactada per part de professionals especialistes reconegudes en la matèria i està acreditada pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

Contempla, a més a més, un espai de contacte directe via correu electrònic i whatsapp per si es necessita algun altre tipus d’acompanyament, sigui presencial o d’atenció directa en qualsevol tema relacionat amb l’avortament. Ben aviat es podrà visitar en castellà i en altres idiomes. L’Associació vol construir un espai informatiu de totes i per a totes, que garanteixi la voluntat i decisió de les dones, sense interferències morals ni estigmatitzadores. Un espai feminista que, des dels Drets Sexuals i Reproductius, contribueixi a l’agència de qualsevol persona que hagi de prendre les decisions corresponents.

Recommended Posts