22.04.2021 | Nota de premsa d’Escoles de Segona Oportunitat

  • Espanya té una taxa d’abandonament educatiu primerenc de l’16%
  • Les Escoles de Segona Oportunitat (E2O), que formen a 7.900 joves, celebraran el proper 29 d’abril la V Trobada Nacional de E2O

Més de 530.000 joves entre 18 i 24 anys no reben formació i no tenen estudis secundaris post-obligatoris, el que situa la taxa d’abandonament educatiu prematur en el 16%. En el context de la UE, Espanya presenta la xifra més alta d’abandonament. Així ho subratlla l’informe Mapa de l’abandonament educatiu prematur a
Espanya, una anàlisi en profunditat sobre un dels problemes més greus de l’educació de país, realitzat per la Fundació Europea Societat i Educació. A causa de la situació provocada per la pandèmia, podem preveure un repunt significatiu. A més, Espanya també lidera la taxa d’atur juvenil, amb el 40%. Una situació dramàtica que s’ha vist incrementada per l’actual context de crisi econòmica i social on les desigualtats preexistents es fan més visibles.

Davant d’aquest panorama, les Escoles de Segona Oportunitat són una resposta per a les i els joves que han donat una segona oportunitat a l’educació. A través d’un acompanyament personalitzat, itineraris formatius flexibles i individualitzats i en aliança amb empreses, es construeix el projecte vital de cada jove. Així, s’afavoreix el seu retorn a el sistema educatiu i/o la seva inserció en el mercat laboral.

Per reflexionar i construir oportunitats conjuntes, l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat i les seves entitats sòcies a Catalunya organitzen la V Trobada Nacional d’Escoles de Segona Oportunitat. Tindrà lloc online el 29 d’abril a través d’una emissió ininterrompuda i amb qualitat televisiva des de Torre Barrina, a L’Hospitalet de Llobregat.

L’acte comptarà amb la participació de l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; la Secretària General de Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Núria Cuenca; el Secretari General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós; i la Comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó. A més, la jornada comptarà amb una ponència inaugural del Catedràtic de Política Econòmica de la Universitat
de Barcelona i President de la Fundació Cercle d’Economia, Antón Costas.

La trobada està organitzada per l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat, la Fundació El Llindar, la Fundació Adsis, la Fundació Comtal, la Fundació Gentis, la Fundació Marianao i Salesians Sant Jordi. Compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Fundació “La Caixa”, Fundació Orange i Fundació Josep Botet. Compte a més amb la col·laboració de Torre Barrina i amb el suport de Diputació de Tarragona, Canal Terres de l’Ebre i Eduqatia.

Què és una Escola de Segona Oportunitat?

Les Escoles de Segona Oportunitat faciliten als joves d’entre 15 i 29 anys, sense feina i/o titulació, un model pedagògic original basat en una formació innovadora a través d’itineraris personalitzats, un reforç en competències bàsiques i laborals, experiències pràctiques en el món empresarial, i un suport en demandes socials amb una especial atenció als més vulnerables.

L’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat reuneix a 43 Escoles de Segona Oportunitat acreditades que treballen amb 7.900 joves. Per obtenir més informació sobre les Escoles de Segona Oportunitat pots visitar www.e2oespana.org. Per inscriure’t a la Trobada visita el següent enllaç.

Teaser de la jornada

Recommended Posts