02.03.2016 | La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mobile World Capital Barcelona i l’Obra Social ‘la Caixa’ han presentat la iniciativa ‘m4Social’.

‘m4Social’ posarà en contacte les necessitats socials detectades per les 3.000 entitats socials que agrupa la Taula del Tercer Sector, els desenvolupadors d’aplicacions mòbils (i solucions tecnològiques) i les fonts de finançament per fer-les realitat.

Amb aquesta iniciativa sense ànim de lucre pretén potenciar el valor social del mòbil i donar resposta a les necessitats socials, principalment dels col·lectius i persones més vulnerables, i impulsar la transformació digital de les entitats socials i dels serveis d’atenció a les persones. ‘m4social’ promourà la l’acompanyament i l’acceleració de projectes tecnològics amb objectiu social i millorarà l’eficiència de les entitats i dels serveis públics.

Les tres àrees d’actuació prioritàries del projecte per a aquest any seran el dret a l’habitatge, la inserció laboral i l’abandonament escolar prematur. S’espera que les sinergies sorgides de la iniciativa aportin solucions innovadores on la tecnologia sigui clau per tractar aquestes problemàtiques.

La primera fase d”m4social’ durarà 3 anys i el seu pressupost inicial és de 522.950 €, aportat per les institucions que participen al projecte. La Taula del Tercer Sector aspira a què la iniciativa generi ingressos per autofinançar-se, a través dels serveis a l’avaluació de projectes, l’acompanyament i la formació. A més, s’espera que contribueixi a l’increment de la presència d’start-ups amb finalitats socials en properes edicions del Mobile World Congress.

Nota de premsa | Presentació ‘m4social’

Recommended Posts