15.04.2021 | Nota de premsa d’Amics de la Gent Gran

  • Amb motiu del Sant Jordi, organitzem un programa d’activitats per tal de seguir acompanyant les persones grans de l’entitat i fer-les partícips d’aquesta festivitat tan especial.
  • Gràcies al voluntariat, farem arribar 1.500 ‘Roses Contra l’Oblit’ a les persones grans, entre d’altres accions que durem a terme a tot el territori.

Aquest 23 d’abril tornarem a viure un Sant Jordi atípic. Una de les festivitats més emblemàtiques del país, és també una data especial per a la nostra fundació i per a tota la nostra base social. Com l’any passat, serà una celebració en què ens haurem d’adaptar a les circumstàncies per tal de seguir amb la nostra tasca més important: acompanyar a les persones grans i combatre el seu sentiment de soledat no desitjada.

Aquest objectiu pren més rellevància en dates assenyales com és la Diada de Sant Jordi, dies per compartir moments i vivències amb les persones estimades. És per això que, malgrat el context i les dificultats que encara estem vivint, organitzem ‘Sant Jordi en Companyia’, un programa d’accions i activitats que durem a terme a tot el territori per tal de poder seguir portant el nostre caliu i amistat a les persones grans de l’entitat i fer-les partícips de la tradició d’aquest dia.

  • Lliurament de 1.500 ‘Roses Contra l’Oblit’: les més de 1.500 persones que acompanyem actualment a Catalunya rebran la principal icona dels Sant Jordi de la nostra entitat, una ‘Rosa Contra l’Oblit’. Aquesta rosa, feta de feltre, és un símbol de la lluita a favor de la gent gran i representa l’orgull d’envellir. Sempre que la situació ho permeti, les ‘Roses Contra l’Oblit’ seran portades a casa de les persones grans per les més de 1.500 persones voluntàries de l’entitat, que podran felicitar en persona el Sant Jordi i compartir una estona de conversa i companyia.
  • Trucades de suport emocional: quan no sigui possible realitzar una visita presencial, les persones voluntàries faran trucades o videotrucades, i en molts casos compartiran lectures de poemes o llibres.
  • Llibres: hem posat a disposició del voluntariat centenars de llibres donats per diverses editorials perquè els puguin portar a la persona gran que acompanyen.
  • Suport a les residències: els dies previs a Sant Jordi lliurarem capses de llavors de l’amistat a 50 residències on acompanyem persones grans, com a símbol de suport i de col·laboració entre institucions. A 80 residències més, se’ls farà arribar una carta de suport amb la qual volem traslladar tot el nostre recolzament aquests centres i a les persones grans.
  • Activitats locals: a moltes delegacions del territori organitzarem activitats locals, com ara caminades, trobades en grups petits, pícnics o berenars que permetran a les persones grans de l’entitat gaudir en companyia d’un dels dies més especials i emotius de l’any.
  • Implicació de personalitats públiques: com cada any, comptarem amb la participació de diverses personalitats del món de la cultura, la restauració, l’esport, el periodisme… així com de càrrecs electes que faran visites a persones grans o realitzaran trucades o videotrucades.
  • Sensibilització a través de les xarxes socials: des dels nostres comptes de xarxes socials publicarem testimonis de persones grans i persones voluntàries que comparteixin aquest Sant Jordi, i ho farem amb el hashtag #SantJordiEnCompanyia. En aquest sentit, convidarem a fer-ho al voluntariat i a les personalitats públiques que visitin o truquin a persones grans de l’entitat, així com a tota la ciutadania que vulgui compartir el seu #SantJordiEnCompanyia.

Crida a la ciutadania: aquest Sant Jordi, convidem a regalar companyia

Des d’Amics de la Gent Gran fem una crida a tota la ciutadania per tal que aquest Sant Jordi pensin en les persones grans del seu entorn i els facin sentir el seu escalf i companyia. Els animem a fer una visita, una trucada o un passeig, per tal que se sentin acompanyades en una data tan assenyalada.

D’altra banda, per a qui vulgui fer un regal solidari amb motiu d’aquest Sant Jordi, des d’Amics de la Gent Gran oferim la possibilitat de participar en la nostra iniciativa SantJordiEnCompanyia a través de la nostra Botiga Solidària.

En aquest portal, es pot comprar un pack format per una ‘Rosa Contra l’Oblit’, una bossa de tela i una polsera de la nostra fundació. Amb aquest gest, a més de fer un regal solidari a una persona estimada, es col·labora amb la nostra campanya de Sant Jordi, tot contribuint a la nostra lluita contra la soledat no desitjada de les persones grans. La recaptació de la Botiga Solidària va destinada íntegrament a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat.

Recommended Posts