15.10.2018 | Nota de premsa de Col·legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT), el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC)

17 i 18 d’octubre, III CONGRÉS DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS

  • La Farga Congress de L’Hospitalet acull la trobada, en què s’abordaran qüestions com la saturació dels serveis socials pel volum i la diversitat de funcions assumides o la seva relació amb els moviments en defensa dels drets de les persones, entre altres
  • A les taules rodones hi participen un centenar de professionals experts en temes com l’habitatge, la RGC i altres prestacions, els serveis sociosanitaris i educatius, la integració de la diversitat i l’acció comunitària

Barcelona | 15 d’octubre de 2018

Els propers dies 17 i 18 d’octubre se celebrà el III Congrés de Serveis Socials Bàsics, organitzat per quatre col·legis professionals –Treball Social, Psicologia, Pedagogs i Educadores i Educadors Socials— amb el suport de la Generalitat de Catalunya (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies), la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat. Més de 700 professionals que treballen tant a l’Administració Pública com al tercer sector social, així com experts del món acadèmic, es reuniran a La Farga Congress de l’Hospitalet de Llobregat per reflexionar i debatre al voltant de la situació actual i el futur dels Serveis Socials Bàsics (SSB), un dels pilars de l’Estat de Benestar que més ha patit els estralls de la crisi que va esclatar ara fa deu anys.

Amb el lema ‘Acompanyament professional, transformació col·lectiva’, el Congrés abordarà el rol dels professionals i la importància d’enfortir la intervenció social per millorar el servei a la ciutadania i contribuir a l’apoderament individual i col·lectiu. Fer efectius els drets de les persones perquè puguin exercir també els seus deures és una de les claus dels vint debats que tindran lloc al voltant de quatre eixos: la fortalesa del professional al servei de les persones; la ciutadania com a protagonista dels SSB; altres serveis en interacció amb els SSB; i les polítiques socials en relació als 10 anys de la Llei de Serveis Socials de Catalunya. Una de les taules rodones reunirà els Síndics de Greuges municipals de L’Hospitalet de Llobregat, Vic i Rubí: Merche García, Joan Sala i Milagros Calleja, respectivament.

A la inauguració, dimecres 17 d’octubre a les 9 hores, hi assistiran Francesc Iglesies, Secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Laia Ortiz, Tinenta d’Alcaldessa de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona; Laura Martínez Portell, Diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona; i Jesús Husillos, Tinent d’alcaldia de Benestar Social de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Els acompanyaran Comissionada del Congrés, Isabel Morales, i les deganes dels quatre col·legis organitzadors: Conchita Peña (TSCAT), Guillermo Mattioli (COPC), M. Rosa Monreal (CEESC) i Rosa Rodríguez (COPEC). L’arquitecta, urbanista i activista Itziar González Virós obrirà la primera jornada amb la conferència ‘Institució i Serveis Socials: violència i empatia’.

Recommended Posts