20190117_Observatori-discriminacio17.01.2019 | Organitza Grup de Periodistes Ramon Barnils

El nou web Observatori d’actualitat del discurs discriminatori als mitjans, ofereix a periodistes i ciutadania eines i continguts per reflexionar sobre cobertures mediàtiques d’esdeveniments recents susceptibles de reproduir discursos discriminatoris cap a col·lectius potencialment afectats per l’antigitanisme, l’aporofòbia, la islamofòbia, el racisme i la xenofòbia.

L’Observatori publicarà articles d’anàlisi de cobertures d’actualitat i també tests on la ciutadania podrà avaluar la seva capacitat de detectar els discursos discriminatoris als mitjans de comunicació. Els continguts es penjaran periòdicament al portal web i quedaran a disposició d’aquelles entitats o mitjans de comunicació que vulguin replicar-los. Amb l’inici de l’activitat de l’Observatori s’ha llançat el primer test.

El nostre objectiu és facilitar a periodistes i ciutadania eines per reflexionar sobre com s’han cobert determinats fets recents, per incidir en les pràctiques periodístiques i donar eines per detectar i combatre els discursos discriminatoris. Les peces elaborades no només analitzen aquelles estratègies que poden fomentar el discurs discriminatori, sinó que també visibilitzen bones pràctiques i ofereixen recomanacions i eines.

Conviden també a assenyalar tant bones com males pràctiques en cobertures periodístiques de temes susceptibles de reproduir discursos discriminatoris a través del hashtag #AlertaMitjans

Test ‘Posa’t a prova. Detectes els discursos discriminatoris als mitjans?’

 

Recommended Posts