Skip to content

Núm. 221 | 12.12.2019

Aquest és l’últim butlletí de l’any, tornem al gener. BONES FESTES I FELIÇ ANY NOU!

L’Agència de Comunicació Social celebra el seu desè aniversari

Es pot fer bon periodisme i infoshow alhora? Aquesta és la qüestió que va donar peu al debat ahir entre Montse Armengou (TV3), Albert Om (RAC1) i Helena López Vallejo (El Periódico), organtitzat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS amb motiu del seu desè aniversari. Montse Santolino va moderar la taula rodona, després de la qual va tenir lloc un brindis al mateix Col·legi de Periodistes. Hi van assistir una seixantena de professionals d’entitats i periodistes. | Crònica

El futur del treball i la revolució tecnològica al debat sobre rendes

La garantia de rendes com a dret reconegut pel sol fet de ser ciutadà va ser l’eix vertebrador de la jornada ‘Mentrestant, no tenim una renda bàsica. El sector opina’, organitzada per ECAS i l’Ajuntament de Barcelona el passat 28 de novembre. S’hi va debatre sobre la renda bàsica com a instrument per garantir els Drets Humans, sobre la renda garantida com a realitat factible amb necessitat de millora i sobre la investigació i el desenvolupament com a aposta indissociable. | Crònica de la jornada

Tres anys del Projecte Lliures: trobada
amb donants i campanya de Nadal

El passat 28 de novembre va tenir lloc una trobada amb els donants del Projecte Lliures –que impulsem ECAS, Òmnium Cultural i Coop57– per exposar-los l’estat del projecte i de les iniciatives a les quals dona suport, escoltar-los i comentar els seus suggeriments. D’altra banda, per celebrar que avui es compleixen tres anys del seu llançament, s’ha iniciat la campanya ‘Aquest Nadal regala Lliures’. Podeu trobar la bossa de roba i el pack solidari (bossa + imant) a la botiga online d’Òmnium Cultural.

Nova alerta pels retards en els pagaments dels serveis d’infància

La Confederació del Tercer Sector i Fedaia han alertat mitjançant dues notes de premsa que el deute acumulat de la Generalitat amb les entitats que presten serveis d’acolliment residencial de la DGAIA supera els 13 milions d’euros. Això comporta greus problemes de tresoreria a les entitats i provoca situacions que vulneren la igualtat d’oportunitats de la infància. A banda de la inseguretat jurídica i econòmica per al sector, les conseqüències dels retards suposen un incompliment de la Llei d’Infància i de la Convenció de Nacions Unides sobre els drets de l’infant.

La Mesa unitària del sector social reclama resposta del Govern

Vint dies després de la presentació del manifest fundacional de la Mesa unitària en defensa del sector social, on es fa petició expressa de “reunions urgents” amb el Govern, aquest no ha donat resposta formal i la Mesa ha denunciat el seu silenci. En nota de premsa ha fet públic el seu desconcert davant de la inacció del Govern i ahir dimecres es va reunir amb els grups parlamentaris de manera conjunta per traslladar-los la reclamació d’ubicar amb urgència les necessitats del sector social en l’agenda política del país i en els pressupostos 2020.

Diagnosi 2019 del sensellarsime a Barcelona

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XASPLL, que agrupa 36 entitats de l’àmbit més l’Ajuntament de Barcelona) ha publicat el seu informe biannual sobre l’estat del sensellarisme a Barcelona. Amb el títol Diagnosi 2019. El sensellarisme a Barcelona. Evolució i joves en situació de sensellarisme, el document destaca que el 17,9% de les persones que viuen al carrer tenen entre 18 i 30 anys i dibuixa una evolució en què, en els darrers onze anys, aquesta realitat ha augmentat en un 83%.

Nova convocatòria del programa B-Value

La Fundació Ship2b i la Fundació Banc de Sabadell convoquen la 4a edició del programa B-Value, d’impuls a la transformació del tercer sector a través de la innovació. Se seleccionaran 40 projectes, 10 dels quals passaran a una segona fase. Té per objectiu professionalitzar-los i fer-los autosostenibles a través de formació, tallers i suport d’experts. | Presentar candidatura

Campanya #TensPlans? de foment de la igualtat

El Safareig impulsa la campanya #TensPlans?, amb la qual s’informa empreses i entitats del tercer sector, mitjançant tallers gratuïts, sobre què és un pla d’igualtat, per a què serveix i quins avantatges aporta a l’organització. Alhora s’aborden conceptes i temes relacionats amb la inclusió de la perspectiva de gènere. Per a més informació, adreceu-vos a consultoriadegenere@safareig.org | Programa (PDF)

Mercat de Nadal
de Dona Kolors

Dona Kolors, iniciativa d’El lloc de la Dona, organitza un mercat solidari de Nadal avui dijous de 10 a 20h ininterrompudament, a la seu de l’entitat (Om 5, baixos, Barcelona). Hi podreu trobar la nova col·lecció, una zona outlet, coses per a la llar i complements com ara necessers, mantes i bufandes.

Nous recursos per a persones LGTBI en situació de violència

Fruit del projecte europeu de dos anys de durada Look Wide, la Fundació Surt ha publicat la guia Ampliar la mirada sobre les violències de gènere. Cap a un model d’atenció a persones LGTBI, amb eines per incorporar la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere davant situacions de violència masclista. Alhora impulsa el web Look Wide, on es poden trobar recursos per a professionals i persones LGTBI en situació de violència.

Suport i orientació a famílies vulnerables

L’Associació Salut i Família organitza la jornada ‘Brúixola: Orientació i suport jurídic i psicosocial per a famílies vulnerables’ el 17 de desembre de 10 a 14h al CaixaForum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8). Inscripcions abans del 13 de desembre. | Programa (PDF)

Integració laboral de les persones migrants 

Acció contra la Fam i sis altres organitzacions d’Itàlia, Grècia i Àustria desenvolupen, amb la Coordinació de l’Institut de Cooperació Econòmica Internacional d’Itàlia, el projecte MILE (Migrants Integration in the Labour market in Europe) amb l’objectiu de millorar la situació laboral de les persones migrants. Han publicat l’informe La voz de los empleadores europeos: retos y beneficios de la inclusión de migrantes en el mercado laboral, i durant dos anys organitzaran actes formatius i de sensibilització per crear un model efectiu que integri les persones migrants en el mercat laboral.

II Taller per una gestió igualitària dels usos
del temps al tercer sector, 16 de desembre

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) organitza el II Taller per una gestió igualitària dels usos del temps al tercer sector, dirigit a professionals del tercer sector, el 16 de desembre de 16 a 18h a la Sala Calidoscopi del Centre Cívic Convent de Sant Agustí (Comerç 36, Barcelona). La formació és gratuïta i us hi podeu inscriure en aquest enllaç.

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció