En l’acte de presentació de PEI’Jove celebrat aquest matí al Palau de Can Mercader, l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha definit el projecte com la construcció d’una “bastida humana per a 1.100 joves”. En presència d’un centenar de persones, representants de diverses entitats i organitzacions que cooperen en la posada en marxa del Programa Dispositius d’Accés per a Joves, l’amfitrió ha destacat la implicació de la ciutat i la col·laboració històrica del municipi amb el tercer sector social.

El Director General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació, Xavier López, ha subratllat el  triple exemple de cooperació que suposa PEI’Jove: entre entitats, entre el sector públic i el privat en termes de finançament, i amb el teixit empresarial com a sector imprescindible per a la creació de llocs de treball. “Ho hem de seguir fent així, i de manera cada vegada més intensa”, ha afirmat el representant del Govern català.

La Directora de l’Obra Social CatalunyaCaixa, per la seva banda, s’ha mostrat convençuda de la continuïtat de la cooperació. Dirigint-se als nombrosos professionals de les entitats socials, Marta Lacambra ha afirmat que “sabem com generar recursos econòmics per donar suport a projectes com els vostres”, i ha tancat la seva intervenció amb un compromís ferm: “Sempre tindreu l’Obra Social de Catalunya Caixa al vostre costat”.

El president de PEI’Jove, Xavier Orteu, ha ressaltat la “imprescindible suma d’esforços” com a factor clau per donar resposta als reptes actuals, entre ells el de l’accés dels joves al mercat laboral. La inserció laboral de persones amb especial dificultat, i en concret dels joves en risc d’exclusió social, és un dels objectius que comparteixen les entitats que formen PEI’Jove: “onze de les bones”, tal com ha assenyalat Orteu, que “en alguns casos, porten 20 i 30 anys treballant”.

La periodista Rita Marzoa, presentadora de l’espai Solidaris de Catalunya Ràdio, ha conduit l’acte, que s’ha tancat amb un aperitiu cuinat i servit per alguns dels joves atesos pels Dispositius d’Accés al mercat laboral de les entitats de PEI’Jove. La locutora ha reivindicat la participació altruista en causes socials i ha trencat una llança a favor dels mitjans de comunicació com a agents de difusió dels projectes socials: “Alguns sí que en parlaran…” [de PEI’Jove i del Programa Dispositius d’Accés].

Recommended Posts