07.06.2021 | Nota de premsa de la Fundació IRES

  • La campanya ‘Educació per la infància en temps de la Covid-19’ beneficiarà a 120 infants amb la col·laboració de Worldcoo i Viena.
  • Fins el moment s’han recaptat 48.951 € amb més 125.000 donacions de persones i l’objectiu és superar els 50.000 €

‘Educació per la infància’ és un projecte que beneficiarà a 120 infants entre 3 i 12 anys en situació de vulnerabilitat que participen en els projectes d’atenció i acompanyament a la infància de la Fundació IRES i les seves famílies.

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 i el trastorn que ha sofert el nostre sistema educatiu —tancament d’escoles, confinament, educació virtual…— té un gran impacte en el benestar emocional i el desenvolupament educatiu dels infants. Per aquest motiu, amb el programa EDUCACIÓ PER LA INFÀNCIA, es treballa perquè en el proper curs escolar la infància en situació vulnerable pugui exercir el seu dret fonamental d’accedir a una educació universal i equitativa amb les condicions adients, i les seves famílies puguin rebre l’acompanyament i l’ajuda necessària sense generar major pressió en la seva situació precaritzada, mitigant els efectes que l’aïllament ha tingut en l’esfera emocional, social i educativa de molts nens i nenes.

Gràcies a la implicació i el compromís de la cadena de restaurants VIENA i Worldcoo, al desembre de 2020 es va posar en marxa la campanya Cèntim a cèntim: cap infant enrere amb l’objectiu de recaptar fons per al programa Educació per la infància i proporcionar als nens i nenes de les famílies que atenem a través dels nostres serveis els recursos materials i l’acompanyament educatiu, emocional i psicològic necessari per a mitigar els efectes de la crisi sanitària que estem vivint.

Fins el moment s’han recaptat 48.951 € amb més 125.000 donacions de persones i l’objectiu és superar els 50.000 €.

Cada família, una història única: La nostra raó de ser

Darrere de la nostra causa es troben les històries úniques de cada família. Les famílies que participen en els nostres programes afronten diferents situacions de vulnerabilitat social, situacions que en moltes ocasions estan interconnectades i que fan que el seu risc de pobresa i exclusió social sigui molt elevat, en comparació amb el de la població general.

El suport educatiu no hauria de basar-se només en classes virtuals”

Quan tot es va posar difícil amb la pandèmia, la Carolina i els seus dos fills, el Marc i l’Ariadna, van formar un equip inseparable.

Els petits es van anar adaptant a la situació tot i no comptar amb els materials que altres nens i nenes de la seva edat, companys de classe, si tenien per poder seguir les classes. La Carolina havia de mantenir el pagament del lloguer de la seva llar, l’alimentació i l’accés a recursos educatius. Tot i així, es van adaptar a la situació encarant unes circumstàncies ben difícils per viure com a família amb una l’actitud més positiva i resilient.

“Els meus fills m’han donat una lliçó de vida”, assegura la Carolina. Ara fan més equip que mai com a família i reben el suport d’altres famílies i l’acompanyament  de les educadores socials.

Ens ajudeu a difondre sobre aquest projecte solidari?

Les persones poden contribuir fent consumició en qualsevol dels establiments Viena de Catalunya i València  i escollint l’arrodoniment solidari en l’import de la nostra comanda o bé aportar directament a través de la pàgina de campanya del projecte Educació per la infància.

Recommended Posts